Ook in de hospitality is duurzaamheid van groot belang

DoubleTree by Hilton Brussels City is een acht verdiepingen tellend hotel, gelegen op slechts enkele minuten van alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad. Het hotel werd reeds in 1910 gebouwd en is een art-deco landmark in Brussel. Het is sinds 2003 eigendom van en wordt beheerd door Pandox. Het LVT iD Inspiration en Axminster tapijt van Tarkett speelde een belangrijke rol in de circulariteit van dit project.

Het volledig gerenoveerde en vernieuwde hotel beschikt over 354 kamers en suites. Er werd zowel een authentieke als moderne vibe gecreëerd met gedurfde, speelse designdetails.  Tarkett had het geluk de vloeren van dit luxueuze hotel te mogen leveren.  Onze expertise in het co-creëren van unieke ontwerpen en formaten was een groot voordeel.

In de openbare ruimtes kan men de op maat gemaakte chevronvloeren uit het Art Déco-tijdperk ontdekken. Deze zijn uitgevoerd met luxe vinyltegels van de iD Inspiration collectie van Tarkett. De gangen zijn bedekt met op maat gemaakte design Axminster tapijten. 

 

20.690 kilogram teruggewonnen

Door te kiezen voor Tarkett heeft het DoubleTree by Hilton Hotel bijgedragen aan de circulaire economie door zijn afgedankte tapijt beschikbaar te stellen voor recycling: 20.690 kilogram, wat neerkomt op ongeveer 8.200 m2 tapijt, werd teruggewonnen. Het snijverlies van onze Vinyl Tegels werd ook teruggebracht naar de fabriek en hergebruikt via het Tarkett ReStart programma om ervoor te zorgen dat de materiaalstroom nooit ophoudt.

Bron: Tarkett
Deel dit artikel:
Onze partners