Ook Soprema stelde nieuwigheden voor op I Am Architect 2015

Architecten en voorschrijvers kregen op de voorbije editie van I Am Architect de nieuwste producten in het Soprema- waterdichting- en isolatiegamma voorgeschoteld. Sopralene Optima Ultra White D-tox en Sopratherm Alu stonden in de schijnwerpers. 

Het Soprema-gamma telt diverse waterdichting- en thermische isolatieoplossingen onder de noemer van 4 merken: Soprema bitumineuze waterdichting, Alsan vloeibare waterdichting, Flag Synthetische waterdichting en Efisol thermische isolatie. Uit dit gamma stonden dit jaar 2 productinnovaties centraal tijdens I Am Architect.

 

Sopralene Optima Ultra White D-tox

Soprema breidde dit jaar het premium gamma Sopralene Optima uit. Sopralene Optima Ultra White D-tox is de nieuwste telg in het bestaande bitumineuze waterdichtingsassortiment. Naast de cool roof-voordelen biedt de coating met witte reflecterende granulaatkorrels op basis van titaandioxide (TiO2) talrijke extra voordelen: maximale reflectie, luchtzuiverend en vuilbestendig. Het product is het enige SBS-membraan met een minerale afwerking, een  SRI- waarde (Solar Reflectance Index) van 71 en een emissiewaarde van 88%. 

 

Sopratherm Alu

"Sopratherm Alu is de meest performante PUR-isolatie met ATG op de markt," klinkt het bij de producent.  "Het assortiment omvat isolatiepanelen uit polyurethaan hardschuim zonder CFK’s of HFK’s. Beide zijden zijn voorzien van een meerlaagse afwerking met een emissiecoëfficiënt van ε ≤ 0,1. Het is een isolatiemateriaal met hoge thermische weerstand bestemd voor het isoleren van binnenmuren, vloeren en spouwmuren."

Deel dit artikel:
Onze partners