Opening Concept Gallery: inspiratiehub voor design en architectuur

Designers, modehuizen, architecten. Ze hebben al lang in het snuitje dat ’t Zuid in Antwerpen kraakt van de nieuwe ideeën. Als je als bedrijf wil meespelen in die creatieve sectoren kan je maar beter je best doen om daar aanwezig te zijn. Senso, Estrikor, Modular en Niko spelen nu in op dat momentum en hebben er een nieuwe, gezamenlijke hotspot voor design en architectuur geopend: de Concept Gallery.
Designers, modehuizen, architecten. Ze hebben al lang in het snuitje dat ’t Zuid in Antwerpen kraakt van de nieuwe ideeën. Als je als bedrijf wil meespelen in die creatieve sectoren kan je maar beter je best doen om daar aanwezig te zijn. Senso, Estrikor, Modular en Niko spelen nu in op dat momentum en hebben er een nieuwe, gezamenlijke hotspot voor design en architectuur geopend: de Concept Gallery.Waar winkels al jaren verschillende merken onder één dak bundelen, bleven producenten tot nog toe vaak elk op hun eigen terrein. Maar de tijden veranderen. Samenwerken betekent niet alleen besparen op huur- en verbruikskosten. In die zin wil de Concept Gallery veel meer zijn dan een louter economisch efficiënte samenwerking tussen Senso (producent van kunstzinnige gietvloeren en wanden), Estrikor (multifunctionele Barrisol-spanplafonds, Artolis-spanwanden en AVC-glaswanden), Niko (designschakelmateriaal en huisautomatisering) en Modular (architecturale designverlichting). Voor de vier producenten moet de Concept Gallery een nieuwe hotspot voor designliefhebbers, architecten en interieurvormgevers worden. Volgens de vier moet in de galerie in de Riemstraat, in het hartje van designliefhebbend Antwerpen ‘integratie leiden tot inspiratie’.

In de Concept Gallery zie je om die reden alle toepassingen in één setting, aangevuld met een flinke portie kunst en cultuur. De ideale combinatie om de verbeelding inspirerende zuurstof te bieden. En waar je vroeger vier showrooms moest bezoeken om een totaalplaatje in je hoofd bij elkaar te puzzelen, hoef je je nu maar één keer te verplaatsen. De galerie leert je bovendien de nieuwste denkwijzen en concepten uit diverse industriële takken kennen. Zo ben je als eerste mee met wat eraan komt het volgende decennium.


Ontmoetingsplek

De inrichting van de Gallery is van de hand van de Nederlandse designer Edward van Vliet (Moroso, Bisazza, Moooi, L'Oréal). De grootste uitdaging voor hem was de juiste toon zetten en een ruimte creëren die eenheid uitstraalt. De galerie zelf is 250 vierkante meter groot en je vindt er geen aparte hoeken per merk: het was namelijk net de bedoeling de verschillende interieurmaterialen te integreren in een realistische setting. De Concept Gallery is in die zin erg veelzijdig. Er staat een lange vergadertafel waaraan je met een grote groep kunt aanschuiven; de kleine zithoeken nodigen uit voor een conversatie met één of twee gesprekspartners. In de keuken N2 van het designmerk Nuuun wordt je lunch bereid en kun je terecht voor een kop lekkere koffie. De showroom is vijf dagen per week geopend als winkelruimte en kan daarnaast worden gereserveerd als conferentieruimte, vergaderzaal en ontmoetingsplek.De permanente productinnovaties levendig verwerkt in een twintig meter lange wand die werkt als een 3D-moodboard (o.) en de lange tafel van Nuuun (b.) fungeert als brandpunt waar ontmoetingen plaatsvinden.


Tentoonstellingen, workshops, inspiratieplek


Omdat het niet realistisch is spanplafonds en -wanden, vloeren en verlichting permanent te vernieuwen, worden de permanente productinnovaties levendig verwerkt in een twintig meter lange wand die werkt als een 3D-moodboard. Hierin krijgen producten, stalen, kleuren en nieuwe materialen non-stop een update. Concept Gallery is naast showroom ook een belevingsruimte vol nieuwe prikkels, met tijdelijke tentoonstellingen, workshops en toonmomenten. Zo ontdek je er de eerste maanden het pikante fotografisch werk met een knipoog van Jean van Cleemput.Meer weten over de Concept Gallery? Hou onze website in het oog! De volgende weken verschijnt op architectura een profiel van elk van de deelnemende bedrijven.

Deel dit artikel:

Onze partners