OPROEP. Letterenhuis zoekt ontwerpteam voor herinrichting gelijkvloers

Met de ontmanteling van de permanente expo op het gelijkvloers van het Letterenhuis komt er centraal in het gebouw 1000m² ruimte vrij. Het Letterenhuis wil daar een dynamische publieksruimte van maken en zoekt kandidaten om die herinrichting te ontwerpen en te realiseren. De opdracht verloopt via een mededingingsprocedure met onderhandeling. Deadline om je kandidaat te stellen is 13 april.

De opdracht bestaat uit het ontwerpen en uitvoeren van infrastructuur voor de dynamische publieksruimte (bv. onthaal, leeszaal, workshop- en projectruimte, etc.), integratie van literair erfgoed in de ruimte (o.a. via een collectiepresentatie) en het aanpakken van algemene aandachtspunten (o.a. toegankelijkheid). Bouwkundige werken maken geen deel uit van de opdracht. Er dient zoveel mogelijk te worden gewerkt met bestaande structuren en hergebruik van bestaande materialen.

De opdracht heeft een vast budget van €360.000, incl. BTW, en wordt in de markt gezet via een openbare mededingingsprocedure met onderhandeling (MPMO). In deze eerste fase stelt het Letterenhuis de selectieleidraad en de projectdefinitie ter beschikking en wordt er gezocht naar potentiële opdrachtnemers. Als je kandidatuur voldoet aan de selectiecriteria, ontvang je in de volgende fase de volledige projectdefinitie, inclusief programma van eisen en technische bijlagen. De opstart van de opdracht is voorzien in het najaar van 2023, oplevering in mei 2024.

Het volledige dossier kan je raadplegen via het platform eProcurement. Voor meer informatie kunnen kandidaten rechtstreeks terecht bij Walter Smeulders van de Gemeenschappelijke Aankoopcentrale Stad Antwerpen. Hij is te contacteren via offertes@antwerpen.be, met referentie Antwerpen-GAC_2022_02509-F02 in de onderwerpregel van de mail.

Bron: VAi
Deel dit artikel:
Onze partners