OPROEP. Ontwerpteam gezocht voor vijf appartementsgebouwen in de Seefhoek

In navolging van een inrichtings- en beeldkwaliteitsplan, opgemaakt door het ontwerpteam BUUR + Bovenbouw, wenst Woonhaven Antwerpen de haar toegewezen volumes op een site in Antwerpen-Noord verder uit te werken via een ontwerpwedstrijd.

Het projectgebied bevindt zich in de multiculturele wijk “Seefhoek” in het district Antwerpen-Noord (2060). Het wordt afgebakend door de Gasstraat, de Van Kerckhovestraat, de Nijverheidsstraat, de Korte- en de Lange Scholiersstraat en wordt centraal doorsneden door de Wilgenstraat.

De opdracht bestaat uit een volledige architectuuropdracht met inbegrip van de courante studies. Het globale programma omvat het vervangen van drie bestaande appartementsgebouwen (met 318 sociale huurappartementen) door vijf nieuwe gebouwen over de ruimere omgeving. Het globaal aantal wooneenheden blijft behouden en wordt aangevuld met nevenfuncties.

Het is de ambitie van Woonhaven Antwerpen om de huidige buurt om te vormen naar een aangename, toekomstbestendige en robuuste woonwijk. Heb je interesse in deze ontwerpopdracht, klik dan hier voor meer info en dien jouw kandidatuur in vóór dinsdag 31 oktober 2023 om 14u30.

Bron: atelier Stadsbouwmeester Antwerpen
Deel dit artikel:

Onze partners