OPROEP. Uitbreiding bedrijvenpark Greenbizz in Brussel

Citydev.brussels zoekt kandidaten voor een design&build-contract voor de uitbreiding van Greenbizz, een incubator voor duurzame projecten in de wijk Tivoli – Greencity. De bedoeling is om van twee projecten één geheel te maken in exploitatie en beheer. Het nieuwe gebouw zal functioneren als een centrum van uiteenlopende productieve activiteiten (ambachtelijke, industriële, hightech, immateriële goederen) met meerdere verdiepingen en sterke ambities op het gebied van de circulaire economie en duurzame ontwikkeling.

Het Greenbizz II-project door citydev.brussels onderscheidt zich met de intentie voor een “zero-carbon”-vastgoedontwikkeling en de ambities op het gebied van de integratie van hergebruikte materialen en technische en ruimtelijke omkeerbaarheid. Met BIM wil men een database creëren voor het beheer van het gebouw via een platform. citydev.brussels heeft samen met Leefmilieu Brussel aan de technische duurzaamheidsdoelstellingen gewerkt en wil een innovatief en collaboratief voorbeeldproject ontwikkelen dat stimuleert zo ver mogelijk te gaan in concepten en resultaten.

He programma bestaat uit een bedrijvenpark met meerdere verdiepingen en sterkte ambities op het gebied van circulaire economie en duurzame ontwikkeling. Het budget is vastgesteld op €11.000.000 excl btw. Aan elk team dat deelneemt met een conforme offerte, wordt een vergoeding van €30.000 incl. btw toegekend. Het is aan de architect om de vergoeding te verdelen in verhouding tot de bijdrage van elk lid van het Ontwerpteam in de voorbereiding van de offerte of volgens een eerder onderling gesloten overeenkomst.

Uiterste indieningsdatum is 01.09.2023 om 12 u. De opdrachtdocumenten kan je hier raadplegen.

Deel dit artikel:

Onze partners