Oproep vrijwilligers Dag van de Architectuur 2015

Met de Dag van de Architectuur toonde het VAi  al een aantal keer de diversiteit van de hedendaagse architectuur in Vlaanderen. Voor de huidige editie, op zondag 11 oktober 2015, is het VAi nog op zoek naar vrijwilligers. Het zoekt host(ess)en, verslaggevers, ... die tussen 10u en 18u mee de handen uit de mouwen willen steken.

Vrijwilligers

De vorige editie van de Dag van de Architectuur in 2013 was een succes dankzij de inzet van de vele vrijwilligers. Momenteel is het VAi volop bezig met de voorbereiding van de Dag van de Architectuur 2015 en ook dit jaar kunnen ze uw hulp goed gebruiken. Heeft u zin om uw steentje bij te dragen aan de zevende editie van het architectuurfestival in Vlaanderen? Vul dan hier snel uw gegevens in.

Wie zich engageert, zal op voorhand uitgenodigd worden voor een infomoment. Er is een forfaitaire vrijwilligersvergoeding voorzien. Voor bijkomende info kan u contact opnemen met stefan.siffer@vai.be.

 

Dagen van de Architectuur

De eerste Dag van de Architectuur vond plaats in 2002. Dit jaar zijn we al aan de zevende editie toe. De voorbije jaren passeerden o.a. volgende thema's en activiteiten de revue:

- 2002: ‘gebouwen en verhalen, architectuur is meer dan een gebouw’.  

- 2004: ‘publieke ruimte en openbare gebouwen'.

- 2007: Het VAi stelt 103 hedendaagse gebouwen open voor het grote publiek en organiseert 44 stadsrondleidingen te voet, met de fiets of per bus die de geschiedenis van spraakmakende realisaties toelichtten. Er worden ook voor het eerst stadsvluchten per helikopter aangeboden.

- 2009: 'Van uitzicht tot inzicht' met speciale aandacht voor passiefbouw, zintuiglijke architectuur, groepswoningbouw en wederopbouwarchitectuur.

- 2011: Het evenement focust op de ecologische, demografische en sociaal-maatschappelijke uitdagingen waar we vandaag mee worden geconfronteerd.

- 2013: Het VAi gaat op zoek naar nieuwe woon-, werk- en samenlevingsvormen. Een bouwcultuur gebaseerd op de consumptie van ruimte wordt onhoudbaar. Men toont projecten die op hun manier deze trend proberen te keren door meer te doen met minder ruimte.

Op 11 oktober 2015 zullen opnieuw meer dan 50 gebouwen in Vlaanderen en Brussel de deuren openen voor het grote publiek. Meer info over dit evenement vindt u hier.

Bron: VAi
Deel dit artikel:

Onze partners