Optimale verlichting in magazijnen: Een gids voor het kiezen van de juiste verlichtingsoplossing

Het kiezen van de juiste verlichtingsoplossing voor magazijnen kan een uitdaging zijn vanwege hun unieke vereisten. In deze blogpost gaat OPPLE Lighting in op de belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden om optimale verlichting in magazijnen te garanderen.

Indeling van de verlichting

De indeling van de verlichting is een kritieke factor voor een goede verlichting in magazijnen. De lay-out moet zo worden ontworpen dat er in het hele magazijn een gelijkmatige verlichting is, met minimale verblinding en schaduw. Verschillende delen van het magazijn kunnen verschillende verlichtingsniveaus vereisen, afhankelijk van de uitgevoerde taken. Een laadperron kan bijvoorbeeld helderder verlichting vereisen dan een opslagruimte. Een verlichtingsprofessional moet nauw samenwerken met de eigenaar van het magazijn om de verlichtingslay-out te bepalen die het best aan zijn behoeften voldoet.

Om u te helpen bij het maken van uw verlichtingslay-out voorziet OPPLE u van de juiste hulpmiddelen. U vindt onze Dialux en Relux plugins in ons download center. Voor wie een snelle oplossing nodig heeft, biedt de firma op haar productpagina's ook Fastcalc aan, een snel hulpmiddel voor lichtberekeningen met Dialux.

Daarnaast is er ondersteuning bij lichtberekeningen voor complexe projecten. Het team van experts staat klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste verlichtingsoplossing voor een magazijn.

Energie-efficiëntie

Energie-efficiëntie is een belangrijke overweging voor elke verlichtingsoplossing, en nog meer in magazijnen. Magazijnen zijn typisch grote ruimtes met hoge plafonds, die veel verlichting vereisen om een goede verlichting te bereiken. Het vervangen van traditionele lichtbronnen door energie-efficiënte verlichtingsoplossingen, zoals LED-verlichting, bespaart veel op het energieverbruik en verlaagt de energiekosten.

De LED-oplossingen voor magazijnen van OPPLE hebben een indrukwekkend rendement op investering van minder dan een jaar. Daarnaast adviseert OPPLE het gebruik van bewegingssensoren als een uitstekende manier om energiebesparingen te vergroten.

Bewegingssensoren

Het toevoegen van bewegingssensoren aan magazijnverlichting is een nuttige functie om te overwegen. Bewegingssensoren kunnen detecteren wanneer een bepaald deel van het magazijn niet in gebruik is en automatisch de verlichting aanpassen door de lichten te dimmen of uit te schakelen, wat leidt tot een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik en verdere verlaging van de energiekosten. Bovendien kunnen bewegingssensoren een essentiële rol spelen bij het verbeteren van de veiligheid in het magazijn door ervoor te zorgen dat gebieden voldoende verlicht zijn wanneer er werknemers aanwezig zijn.

Lichtkwaliteit en kleurtemperatuur

Bij het kiezen van een verlichtingsoplossing voor magazijnen is ook de kwaliteit van het licht een belangrijke overweging. Een kritische veiligheidsfactor in magazijnen is verblinding, omdat dit ongelukken kan veroorzaken, vooral bij het gebruik van apparatuur zoals vorkheftrucks. Daarom is een verlichtingsoplossing die zorgt voor een gelijkmatige verlichting met minimale verblinding ideaal voor magazijnen. OPPLE Lighting biedt armaturen met de juiste stralingshoeken voor specifieke situaties, en heeft aanvullende reflectoren die verblinding tegengaan. Dit zorgt ervoor dat de verlichtingsoplossing een gelijkmatige verlichting met minimale verblinding biedt, wat een veiligere werkomgeving bevordert.

Daarnaast is de kleurtemperatuur van de verlichting een andere cruciale overweging in magazijnomgevingen, omdat deze de visuele focus van werknemers kan beïnvloeden en hun productiviteit kan beïnvloeden. In het algemeen wordt voor magazijnen de voorkeur gegeven aan koelere kleurtemperaturen omdat deze de alertheid van de werknemers verhogen.

Onderhoudseisen

Bij het selecteren van een verlichtingsoplossing voor magazijnen zijn de onderhoudsvereisten een cruciale overweging. Verlichting in magazijnen kan bijzonder lastig te onderhouden zijn vanwege de omgeving en de hoge plafonds waar verlichting vaak is geïnstalleerd. Als u een verlichtingsoplossing kiest die minimaal onderhoud vereist, kunt u op de lange termijn tijd en geld besparen. De producten van OPPLE zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en hebben een lange levensduur, waardoor de noodzaak van frequente vervanging en onderhoud wordt beperkt. Bovendien biedt de firma een garantieperiode van 5 jaar voor haar verlichtingsproducten.

Kortom, het bereiken van een optimale verlichting in magazijnen vereist een zorgvuldige afweging van verlichtingslay-out, energie-efficiëntie, verlichtingskwaliteit en -temperatuur en onderhoudsvereisten. Als verlichtingsprofessional is het uw verantwoordelijkheid om uw klanten een verlichtingsoplossing te bieden die aan al deze eisen voldoet.

 

 

Bron: OPPLE Lighting
Deel dit artikel:
Contacteer OPPLE Lighting
Onze partners