Orbit tafels knipogen naar Bauhaus geometrieën

Voor de creatie van haar tafelcollectie Orbit vond De Britse ontwerper Lara Bohinc inspiratie bij de geometrische vormen van planetaire banen. Orbit werd ontworpen om "de eenvoud van het Bauhausdesign" uit te drukken.

De hemels geïnspireerde Orbit thee- en salontafel zijn voorzien van stalen frames en geometrische koperen oppervlakken die gepatineerd zijn om een blauwgroene kleurige verdigris afwerking te verkrijgen. De Orbit theetafel bestaat uit twee halfronde oppervlakken, gescheiden door een U-vormige curve, bedoeld om tijdschriften op te bergen.

De salontafel omvat drie afzonderlijke, gelaagde oppervlakken met een cirkel, rechthoek en vierkant. Elk oppervlak rust op een ander niveau, wat betekent dat de elementen op elkaar kunnen worden opgeborgen wanneer ze niet in gebruik zijn. Beide tafels zijn verkrijgbaar in een chocoladebrons of een stalen frame met messing coating. Elk stuk werd vervaardigd in samenwerking met de Londense galerie Matter of Stuff.

Heldere vorm, dramatische stukken

Bohinc begon met het lasersnijden van staal in staven van 14 millimeter en laste ze samen tot halve cirkels en rechte lijnen voor het frame van de tafel. De oppervlakken zijn met een laser gesneden uit koperen platen en gepatineerd om een intense maar toch luchtige blauwgroene afwerking te verkrijgen. \"Het doel is helderheid in vorm, maar de stukken blijven opvallend, dramatisch en vol flair,\" legt ze uit.

Inspiratie

Bohinc baseerde de lijnen en vormen van de tafels op de gravitationeel gebogen lijnen van planetaire banen. \"Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de complexiteit van geometrie, maar ook door pure en eenvoudige vormen. Voor mijn Orbit tafels stelde ik gebogen vormen in contrast met lineaire structuren om ontwerpen te creëren die zowel geometrisch als vrouwelijk zijn,\" zei Bohinc, die aan het hoofd staat van Bohinc Studio.

Ze werd ook geïnspireerd door het pure maar ingewikkelde geometrische minimalisme van Bauhausdesign, in het bijzonder het werk van de Duitse kunstenares Marianne Brandt.

\"Ik word nog steeds beïnvloed door de pure geometrie en de productiegerichte vormgeving van Bauhaus. Ik werk vaak met metaal, waarbij ik de veelzijdigheid en duurzaamheid ervan verken - een verwijzing naar Marianne Brandts manier om de kleinste aantallen materialen te gebruiken om hun eigenschappen beter in de verf te zetten.\"

Deel dit artikel:
Onze partners