Overkapping centraal busstation Wiesdorf met PVC-membraan

© ECVM/VinylPlus®
© ECVM/VinylPlus®
© ECVM/VinylPlus®
© ECVM/VinylPlus®
© ECVM/VinylPlus®

Pahl + Weber-Pahl Architekten heeft het centrale busstation van Wiesdorf opnieuw ontworpen als onderdeel van de stedelijke reorganisatie van het gebied, met het PVC-membraan  van VinylPlus®

.

Het project is bekroond met een internationale architectuurprijs 2021 door The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design en The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

trechters

Het concept van het nieuwe ontwerp is lichtheid. Gebaseerd op een 3D-model, resulteren 8 naar beneden uitgestrekte trechters in gebogen oppervlakken gemaakt met een PVC-membraan gedragen door een randbalk. De zijframes absorberen de verlichting en leiden deze naar precieze punten, waardoor nieuwe ruimten ontstaan, zoals wachtruimten en afwateringsruimten. De compositie tussen vorm en structuur is bepalend voor de architectonische expressie.

De luifel boven het centrale busstation van Wiesdorf is een ellipsvormige structuur van ongeveer 117 m lang en 24 m breed. De PVC dakmembraanstructuur bestaat uit 8 panelen; elk membraanpaneel is ontworpen met een cirkelvormig dieptepunt, waardoor een 3-dimensionale oppervlaktekromming ontstaat.

Bron: Vinyl Plus
Deel dit artikel:
Onze partners