Perfect of imperfect? Delta Light speelt met optische illusies

Imperfect wordt perfect, asymmetrisch wordt symmetrisch. Zonder we het goed en wel beseffen, vullen onze hersenen aan wat niet compleet lijkt. Een onbewuste mental game waar ook Delta Light aan deelneemt met haar nieuwste lichtarmaturen Superloop Oval, Superloop Slim en Lass-Oh! R. Ons innerlijk verlangen naar volmaaktheid wordt met dit trio op de proef gesteld, want Delta Light brengt een subtiel, maar spitsvondig spel van kleine optische illusies tussen licht, design en ruimte. Met ontwerpen die op hoog niveau uitdagen houdt Delta Light de lichtwereld op scherp.

Lichtexpert Delta Light breidt haar gesofistikeerde Superloop-familie uit met de elegante Superloop Oval. Naast cirkelvormig en vierkant doet nu ook ellips mee in de match van functionaliteit en design. Superloop Oval mag dan wel geen all-round symmetrische vorm hebben, de lichtbron zorgt voor een diffuse verdeling van licht, die het als een waaier om zich heen strooit. Zo creëert Superloop Oval een doordachte balans tussen subtiel licht en een architecturaal armatuur, wat het net zo’n interessante armatuurfamilie maakt.

De Superloop-familie zorgt samen met elkaar voor een gebalanceerd lichtspel, hoe ongecontroleerd je ze ook plaatst. Nonchalant wordt een vredig samenzijn, zelfs wanneer verschillende groottes gecombineerd worden. Superloop Oval is beschikbaar in Small (38,7 W – 4570 lm) en Medium (51,9 W – 6027 lm) en in kleuren zwart, wit, flemish gold en flemish bronze.

 

Grensverleggend omgaan met licht

Nog zo’n trompe-l’oeil waarmee de Superloop-familie uitpakt, is de illusie van een zwevend armatuur. Zo naadloos het in een ruimte zweeft, zo gesofistikeerd de extra dimensie is die aan de nieuwe Superloop Slim gegeven wordt. Door een ander materiaalgebruik (voorgevormd plexi in plaats van buigzaam plexi) ligt de weg naar een tomeloos lichtspel open. Superloop Slim verkent verder de grenzen van cirkelvormig algemeen licht en biedt licht aan via de binnen-, buiten- en onderzijde van de cirkel. Als een hemelrijke aureool van het meest ingetogen kaliber, bewijst deze vernuftige keuze het tegendeel. Zo creëert Delta Light drie manieren waarop licht diffuus neerkomt en de sfeer van de ruimte bepaald wordt.

Superloop Slim verbergt een speciaal ontworpen ledstrook met een gezandstraalde diffusor die het licht gelijkmatig verspreidt. Kies voor een eenvoudige opstelling met een enkele armatuur of combineer verschillende maten, kleuren en uitvoeringen voor een uitdagend geheel. Beschikbaar in diameter 700, 900, 1200 en 1700mm en in zwart, flemish bronze, flemish gold, goudkleur en wit.

Koning van perfecte imperfectie

Dit ontwerp bewijst het kunnen van een menselijk brein. De Lass-Oh! R legt de standaard armatuur aan banden en kroont zich als koning van een onvolmaakt, maar perfect ontwerp.  De onderbreking van de cirkel is wat Lass-Oh! R kenmerkt. De geometrische vorm is niet langer volledig, hoewel hij doet alsof hij dat wel is. Het pronkt met een slank, cilindrische vorm in combinatie met de miniatuur ledclusters die naadloos verwerkt zijn. Lass-Oh! R glijdt als een slang door een ruimte met een diameter van 620 mm of 920 mm in zwart of goudkleur.

 

Bron: Delta Light

Deel dit artikel:

Onze partners