Pfleiderer OrganicBoard: decoratieve plaat met geoptimaliseerd grondstoffenconcept

Bij het uitvoeren van interieurprojecten wordt een minimale impact op het milieu en het creëren van een gezonde woon- en werkomgeving steeds belangrijker. Als interieurbouwer is het dan ook heel belangrijk om de juiste materialen uit te kiezen. Triplaco, Belgisch distributeur van decoratief plaatmateriaal helpt je hierbij actief vooruit door het Pfleiderer OrganicBoard aan hun assortiment duurzame producten toe te voegen.

Verlaag de impact

Duurzaamheid is voor Pfleiderer geen loze kreet. De Duitse producent van plaatmateriaal heeft altijd al actief gewerkt aan het opzetten van milieu- en grondstofvriendelijke productieprocessen. Op veel plaatsen binnen hun productiesites werden reeds recyclingmanagementsystemen ingevoerd en worden bovendien geen geen additieven gebruikt die schadelijk zijn voor het milieu en de gezondheid. Met het geoptimaliseerde grondstofconcept voor hun gloednieuw decoratief Pfleiderer OrganicBoard P2 heeft Pfleiderer pionierswerk verricht op het gebied van duurzaamheid.

Het Pfleiderer OrganicBoard P2 is een spaanplaat met aan beide zijden een decoratieve melamine toplaag, waarin circa 50% OrganicGlue (=biogene of 'biobased' formaldehydevrije lijm) wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat het gebruik van fossiele grondstoffen bij de productie van dergelijke plaat met meer dan 30% kan worden verminderd (> 30% minder koolstofuitstoot).

In combinatie met gerecycled hout is dit een uniek toekomstgericht grondstofconcept dat binnen de wereld van de plaatmaterialen een hele mooie duurzame sprong vooruit betekent!

Door het inzetten van OrganicBoard binnen jouw projecten verlaag je dus heel eenvoudig de impact van jouw project op het milieu. Bovendien voldoet de formaldehyde-emissie van OrganicBoard ook, net als alle overige gemelamineerde spaan van Pfleiderer, aan de strikste formaldehyde-emissieklasse (E05) zodat het gebruik ervan een positieve bijdrage levert aan een gezond binnenklimaat. De materialen van Pfleiderer zijn dan ook uitermate geschikt voor toepassingen in bijvoorbeeld ziekenhuizen, woonzorgcentra, kinderdagverblijven en scholen.

Pfleiderer's circulaire aanpak

Pfleiderer wil het milieubewuste "groene" materiaal hout volledig tot zijn recht laten komen. Daarom biedt deze toonaangevende leverancier voor de meubel- en interieurbouw sinds vele jaren een omvangrijk assortiment aan emissie-arme en milieuvriendelijke producten aan. Duurzaamheid - ecologisch, sociaal en economisch - alsook een zorgvuldige omgang met natuurlijke hulpbronnen zijn onwrikbare pijlers van Pfleiderer's bedrijfsfilosofie.

Binnen hun duurzaamheidsbeleid staat Pfleiderer met haar circulaire aanpak bovendien al heel wat stappen verder dan andere fabrikanten van plaatmateriaal. Door de enorme populariteit van hout stijgt namelijk zowel de particuliere als industriële vraag er naar en volstaat het kappen van hout uit duurzaam beheerde bossen bijlange niet meer. Pfleiderer biedt met haar 100% circulaire spaanplaat een oplossing voor dit tekort. De circulaire spaanplaat wordt volledig geproduceerd uit pre- en post consumer gerecyclede producten. Dit afvalhout wordt zorgvuldig gescheiden van vreemde stoffen zoals metalen, niet-metalen, kunststoffen, zand en steen. Hierdoor blijft er alleen schoon afvalhout over dat gebruikt wordt voor het recyclingproces. De circulaire spaanplaat van Pfleiderer is dan ook een van de schoonste circulaire platen in de markt. Dit zorgt ervoor dat deze optimaal te bewerken is zonder dat er extra schade ontstaat aan bijvoorbeeld zaagbladen. Voor de productie van de spaanplaat hoeven geen bomen gekapt te worden. Dankzij deze duurzame aanpak is Pfleiderer beloond met het oudste milieukeurmerk ter wereld: Der Blauer Engel. 

Als premium partner van Pfleiderer is distributeur Triplaco er dan ook bijzonder trots op dat het een uitgebreid gamma gemelamineerde spaan kan aanbieden dat volledig cradle to cradle (C2C) geproduceerd wordt. Bovendien is elke plaat die bij Triplaco de deur uitgaat volledig PEFC gecertificeerd.

Bron: Triplaco
Deel dit artikel:
Contacteer Print Acoustics By Triplaco
Onze partners