Piano van Lithoss creëert licht in plaats van muziek

Muziek komt er niet uit, maar licht verschijnt onmiddellijk nadat je de wit-zwarte toetsen aanraakt. De lichtschakelaar van Lithoss is ontworpen door Belgisch ontwerper David Dos Santos. Hij kreeg de opdracht om een volledig nieuw concept te ontwikkelen. Spieken bij andere ontwerpen was verboden.

De in Moeskroen gebaseerde firma Lithoss huurde Dos Santos in om een verrassende, gedurfde en sobere schakelaar te ontwerpen. De Piano lijkt op het klavier van het klassieke instrument, maar in plaats van geluid op te wekken, genereert de schakelaar licht.


Personaliseerbaar

Na een tiental conceptvoorstellen te lanceren werd het Piano-idee in samenwerking met de ingenieurs van Lithoss verder ontwikkeld. Het composiet materiaal, verrijkt met mineralen, is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Wit, grijs, anthraciet, maar ook gepersonaliseerde Ral-kleuren zijn mogelijk.

De schakelaar werkt zowel met domotica en KNX-systemen als op de klassieke 250V-reeksen. Er zijn twee versies: de enkele en dubbele schakelaar. De eerste versie heeft 1-4 toetsen, terwijl de dubbele er 2-6 heeft.

Deel dit artikel:

Onze partners