PIO van DDG: een cv-kachel geschikt voor passiefwoningen

DDG zal op Batibouw PIO voorstellen. Een compacte cv-kachel met een hoog verbrandingsrendement die geschikt is voor passiefwoningen en voldoet aan de uitstootnormen voor 2022.

Passiefwoningen en woningen met strenge isolatienormen hebben een zeer lage warmtevraag waardoor kachels er eigenlijk niet nodig zijn. Voor mensen die toch graag de gezelligheid van een kachel hebben is PIO een goede oplossing. Dankzij de lage stralingswarmte worden kamers nooit te warm. 

 

Mogelijkheden

Met een nominaal vermogen van 6 kW, waarvan 3 kW stralingsvermogen en 3 kW waterzijdig rendement, kan er ook gezorgd worden voor sanitair warm water. De uitstoot van CO2 en fijn stof is beperkt dankzij het hoge verbrandingsrendement van bijna 90%.

Een krachtige warmtewisselaar geeft de geproduceerde warmte door aan de centrale verwarmingsinstallatie en sanitair boiler zodat elke kamer van het huis verwarmd kan worden.

 

Kenmerken

PIO heeft een hoge temperatuurbestendigheid dankzij de dubbele verbrandingskamer die gemaakt is uit vermiculiet en vuurvaste inox. Voor een lange levensduur te garanderen bestaat het venster uit dubbel glas. Koeling is onderaan voorzien, zodat je de kachel op de meeste meubels kan plaatsen. Hij heeft ook een nieuwe handgreep en verschillende onderstellen zijn mogelijk.

Bron: DDG
Deel dit artikel:

Onze partners