Pixii organiseert Expert Sessions rond comfort en gezondheid in een verdichte woonomgeving

Vlaanderen staat voor enorme uitdagingen. We moeten verdichten, we willen onze woningen heel energiezuinig krijgen en gezondheid en wooncomfort staan daarin centraal. Het verder aansnijden van open ruimte is geen optie. Hoe kunnen we bouwlustige landgenoten de weg wijzen naar gezonde, toekomstbestendige woonomgevingen? Is verdichting verenigbaar met wooncomfort en privacy? Schrijf je nu in voor de Expert Sessions Gezondheid & comfort in een verdichte woonomgeving op 30 maart, 1 en 2 april en laat je inspireren door de meest recente cases en theorievorming van een waaier van specialisten. 

In deze Expert Sessions bieden specialisten invalshoeken en horizonten om de ontwikkelingen van de toekomst aan af te meten. Eén inzicht wordt alvast gedeeld door alle sprekers: er is dringende nood aan interdisciplinaire samenwerking. Wij hopen dan ook een divers publiek van bouwprofessionals, publieke opdrachtgevers en andere beleidsactoren te mogen verwelkomen.

Peter Vervoort van Departement Omgeving en Sally Lierman van Atelier Romain openen met ontwerprichtlijnen voor toekomstbestendige en gezonde woonomgevingen. Zij scheppen het brede kader van de vele relevante invloedsfactoren en deelaspecten onder het thema en werpen een blik op wat we nog mogen verwachten vanuit het beleid. Ianthe Mantingh en Annette Duivenvoorden zorgen ervoor dat we door hun ‘Ontwerp voor ontmoeten’ en voorbeelden van procesmatige aanpak uit Nederland dit eerste deel fris en geïnspireerd afsluiten. Zouden deze Nederlandse benaderingen ook in Vlaanderen werken?

In een tweede deel geven dr. prof. Hans Keune en Jasmien Smets van de Universiteit Antwerpen hun perspectief op de inrichting van gezonde woonomgevingen. Ze delen hun inzichten en conclusies uit lopende en afgeronde onderzoeksprojecten. Vivian Oltheten rondt af met een blik op de gezondheidsproblematieken die Logo vaststelt op het terrein. Zo gaan we naar een derde en afsluitend geheel dat focust op binnenklimaat en comfort. Mieke Vandenbroucke en Bruno Deraedt van VIBE gaan dieper in op emissies in de woning en wat emissie-vrij ontwerpen inhoudt. Geert Bellens van ingenieursbureau METIZ toont ons wat er komt kijken bij het monitoren van binnenklimaat en hoe de ontwerper hiermee rekening kan houden.

Schrijf je nu in voor deze Expert Sessions Gezondheid & comfort in een verdichte woonomgeving en inspireer je aan de meest recente cases en theorievorming van een waaier van specialisten. 

Het volledige programma kan je bekijken op de website van Pixii
 

Live + Uitgesteld kijken

Je inschrijving geeft je toegang tot alle live Expert Sessions én de opnames die je op eigen tempo tussen 6 en 26 april 2021 kan bekijken via ons online leerplatform.

Bron: Pixii

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage