Plafond draagt bij aan welzijn in zorginstellingen

Voor gebouwen in de zorgsector is het extra belangrijk dat er een gezond binnenklimaat heerst, dat geen irritaties veroorzaakt of invloed heeft op onze gezondheid. Wanneer we binnen zijn worden we blootgesteld aan allerlei factoren zoals luchtkwaliteit, vocht, warmte, licht, rook, lawaai en chemicaliën die uitgestoten worden door verschillende materialen. Een slecht binnenklimaat kan leiden tot klachten zoals irritaties aan de keel, neus en ogen, tot huiduitslag, hoofdpijn en misselijkheid.

Daarom is er onder andere bij Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik gekozen voor Stertekt plafonds, die bijdragen aan een gezond binnenklimaat en een uitstekende akoestiek garanderen.

 

Geen allergenen

Stertekt panelen zijn een natuurlijke keuze voor plafonds. De platen bestaan slechts uit twee componenten: hout en cement, en bevatten dus geen giftige stoffen of allergenen. Stertekt panelen zijn dan ook verkrijgbaar met diverse certificeringen rondom milieu en gezondheid, waaronder de Allergy Friendly Product Award, die alleen uitgereikt wordt aan producten die de gezondheid en het welzijn van mensen met astma of allergieën verbeteren.

Daarbij zijn de panelen verkrijgbaar met een Cradle to Cradle zilver certificering, wat onder andere betekent dat ze geen ongewenste stoffen bevatten. Ook stoten Stertekt panelen nauwelijks deeltjes of stoffen uit, waardoor de panelen het Indoor Climate Label en M1 label kregen toegekend.

 

Welzijn

Akoestiek speelt ook een belangrijke factor in het welzijn en de gezondheid, met name in een gebouw waar veel mensen samenkomen. Stertekt panelen zorgen voor een uitstekende akoestiek, een korte nagalmtijd en goede spraakverstaanbaarheid.

Niet alleen voor patiënten of klanten in de zorgsector is dit belangrijk, maar zeker ook voor het personeel in een gebouw. Uit onderzoek blijkt dat werknemers minder tevreden zijn met hun baan wanneer er een slechte akoestiek heerst op hun werkplek. Ze zijn sneller vermoeid, minder gemotiveerd en eerder geneigd van baan te wisselen.

Er zijn dus veel factoren die meespelen en waar rekening mee gehouden moet worden als het gaat om het welzijn en de gezondheid van mensen in een gebouw, met name in de zorg. Dit maakt Stertekt plafonds de natuurlijke keuze voor gebouwen waarin factoren zoals een gezond binnenklimaat, een goede akoestiek en brandveiligheid een grote rol spelen.

Bron: Stertekt
Deel dit artikel:

Contacteer Isolco

Onze partners