plUVioPack: filtratie en uv-sterilisatie van regenwater

Dankzij recuperatie van regenwater voor toepassingen zoals de wasmachine, toiletspoeling of tuinirrigatie kan u heel wat besparen op uw stadswaterverbruik. Maar ook regenwater dient behandeld te worden. Het nieuwe plUVioPack dat BWT tijdens Batibouw voorstelt, neemt zowel de filtratie van vuildeeltjes als de uv-sterilisatie van het regenwater voor zijn rekening.
Dankzij recuperatie van regenwater voor toepassingen zoals de wasmachine, toiletspoeling of tuinirrigatie kan u heel wat besparen op uw stadswaterverbruik. Maar ook regenwater dient behandeld te worden. Het nieuwe plUVioPack dat BWT tijdens Batibouw voorstelt, neemt zowel de filtratie van vuildeeltjes als de uv-sterilisatie van het regenwater voor zijn rekening.
De gemiddelde Belg verbruikt ongeveer 110 liter water per dag. 44 liter daarvan gaat naar bad en douche, 30 liter naar toiletspoeling, 17 liter naar de was, 8 liter naar de vaat, 8 liter naar onderhoud en 4 liter naar koken. (Bron: Vlaamse Milieumaatschappij).

50% van het dagelijkse leidingwaterverbruik (toilet, onderhoud en was) kan probleemloos vervangen worden door gerecupereerd regenwater. Met de Pluviofilter kan het water – dat gerecupereerd wordt vanop het dak en opgeslagen wordt in een put of tank –gefilterd worden op onzuiverheden en geur- en kleurloos worden gemaakt.

De filtercombinatie Pluviofilter Classic II van BWT filtert het gerecupereerde regenwater grondig in 3 opeenvolgende stappen. De eerste filter zorgt voor een voorfiltering van de grootste vuildeeltjes tot 90 µm en kan, om de onderhoudskosten minimaal te houden, worden uitgewassen. De tweede filter filtreert kleinere vuildeeltjes tot 25 µm. De derde filter met actieve koolstof slaagt erin de kleinste vuildeeltjes tot 5 µm (zoals pesticiden en herbiciden) op te nemen en te neutraliseren, en maakt het gerecupereerd water volledig geur- en kleurloos.

Wie bovenop dit regenwaterfiltratiesysteem ook een UVio-desinfectielamp gebruikt, zuivert het regenwater ook van bacteriën en maakt het eveneens geschikt voor persoonlijke hygiënedoeleinden (bad en douche). Dankzij de uv-stralen worden immers ook micro-organismen als legionella, salmonella, streptokokken, microben, bacteriën en virussen vernietigd
U vindt BWT op Batibouw 2014 in Paleis 7, stand 100.
Deel dit artikel:

Onze partners