Prikkel alle zintuigen met Rockfon Senses

Rockfon is een partnerschap aangegaan met Organoid Technologies uit Oostenrijk om Rockfon Senses te creëren: een akoestisch wandpaneel dat de beste geluidsabsorberende eigenschappen van steenwol combineert met de natuurlijke, mooie materialen van Organoid.

Mensen voelen zich van nature aangetrokken tot ruimtes met natuurlijk licht, frisse lucht en veel groen. Deze affiniteit, ook wel biofilie genoemd, zit diep geworteld in ons DNA. Moderne ontwikkelingen op het gebied van industrialisatie en digitalisering hebben echter geleid tot omgevingen die ons afsnijden van veel van deze basiservaringen. Het is bewezen dat deze ontkoppeling van de natuur negatieve effecten heeft op onze algehele gezondheid en ons welzijn. Met meer dan 90% van onze tijd die we binnenshuis doorbrengen, is de trend om organische materialen in binnenruimtes te gebruiken belangrijker dan ooit.

 

Natuur naar binnen brengen

Rockfon Senses is ontworpen om biofiele ruimtes te creëren door de schoonheid van de natuur naar binnen te brengen. Naast uitstekende akoestische prestaties die lawaai en stress verminderen, creëren de texturen die van nature geruststellend zijn een buitengewone ervaring die alle zintuigen stimuleert. Bovendien zijn de gebruikte materialen duurzaam geproduceerd en met de hand afgewerkt met 100% organische materialen in een CO2-neutrale faciliteit, dus door Rockfon Senses te gebruiken, draag je in hoge mate bij aan de groei van de groene architectuurtrend.

 

Vijf natuurlijke oppervlakken

"Rockfon Senses is eenvoudig te integreren in je ontwerp. Het assortiment wandpanelen is verkrijgbaar in vijf natuurlijke oppervlakken - van frisse lentebloemen tot delicate gevallen bladeren of getextureerd alpenhooi. Nadat je het oppervlak hebt gekozen dat bij je ruimte past, duurt de installatie slechts een paar minuten, het is net zo eenvoudig als het ophangen van een schilderij aan de muur. Plug-and-play. Nodig een stukje natuur uit in jouw interieurontwerp en geniet van de rust en stressverlichting die een groene omgeving biedt met klasse A geluidsabsorberende eigenschappen", zegt Marie Oskarsson, Product Manager bij Rockfon.

Rockfon Senses is onderdeel van een geheel nieuwe collectie akoestische designoplossingen waarmee Rockfon laat zien dat akoestiek en design perfect te combineren zijn. Bekijk de collectie op www.soundsbeautiful.com en laat je inspireren voor je volgende project.

 

Kom alles te weten over dit product tijdens ARCHITECT@WORK in Kortrijk op 11 en 12 mei. Rockfon vind je terug op stand 219.

Deel dit artikel:
Contacteer Rockfon (ROCKWOOL)
Onze partners