Prikkelarme akoestische omgeving met Akotherm panelen

© Merford
© Merford
© Merford

Fijnder Werkleerbedrijf Oost-Achterhoek in het Nederlandse Groenlo is één van de grootste sociale werkbedrijven in de Achterhoek. Ze bieden een beschutte omgeving voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij Fijnder kunnen deze mensen zich gaan richten op hun sociale, persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ze doen ervaring op met diverse werkzaamheden in de werkplaats en worden door het kundige personeel van Fijnder gedurende het hele proces ondersteund bij hun ontwikkeling.

Merford heeft het vraagstuk vervolgens opgepakt en een oplossing ontwikkeld om de akoestiek in de ruimtes te optimaliseren met geluidsabsorberende Akotherm panelen. De uitdaging voor Merford was het ophangen van de vele op maat gemaakte Akotherm panelen terwijl de ruimtes nog actief in gebruik waren. Veel werkzaamheden zijn daarom (in afstemming met Fijnder) ’s avonds uitgevoerd.

Samenwerken, leren en ontwikkelen bij Fijnder 

Zoals op de foto’s te zien is, speelt de uitlijning van de verschillende panelen een grote rol voor het uiteindelijk resultaat. Dat Fijnder staat voor ontwikkeling en samenwerking hebben ze aan ons laten zien. Eef Tammel (hoofd technische ondersteuning bij Fijnder) heeft wel vaker innovatieve ideeën. Ook toen hij de montagedienst van Merford bezig zag. Hij kwam met het idee om een simpele muurplug in te zetten als een onzichtbare afstandhouder. Zo waren de panelen kostenbesparend en nog gemakkelijker met elkaar uit te lijnen.

De mensen die werkzaam zijn voor Fijnder zijn enthousiast over het resultaat. Zo ook Shanon Kolenbrander en Tuur Rutjes. Contactpersonen voor Merford binnen Fijnder.

“Een project zoals dit doen wij niet dagelijks. We hebben voordat we offertes van verschillende bedrijven hadden aangevraagd eens ingeschat wat zoiets zou moeten gaan kosten. Daar zaten we toch eens flink naast zeg. Dat bleek wel toen we zo’n vijf offertes van verschillende partijen hadden ontvangen. Uiteindelijk hadden we het beste gevoel bij Merford. Het project en de samenwerking met Merford is daarna snel en fijn verlopen. Het resultaat is een verbazingwekkende akoestiek, een lust voor het oog en iedere geïnvesteerde euro dubbel en dwars waard", zeggen Shanon Kolenbrander en Tuur Rutjes van Fijnder.

Merford is verheugd en bovenal trots op het feit dat wij Fijnder mochten helpen bij het creëren van een nóg aangenamere werkomgeving. Een project als dit sluit nauw aan bij de missie van het bedrijf: 'Shaping sound to enhance people’s wellbeing'.

Bron: Merford
Deel dit artikel:
Onze partners