Primo Lounge: van schets tot comfortabele loungestoel

De Primo-familie van Skandiform kent sinds dit jaar een nieuwe telg: Primo Lounge. Kinnarps neemt je graag mee in het ontwerpproces van designer Stefan Borselius.

Alles begint met een schets. Voor Stefan blijft potlood en schetsboek de beste manier om een ontwerp te starten. Hij tekent alle invalshoeken van het eventuele nieuwe product.

Vervolgens gaat hij aan de slag met klei om verschillende modellen te maken. De mini-versies in klei zorgen ervoor dat je een totaalbeeld krijgt van het nieuwe ontwerp. Op basis van deze modellen wordt een definitief model gekozen.

maquette op ware grootte

Maar daar eindigt het ontwerpproces niet. Om een waarheidsgetrouw beeld te krijgen, maakt ontwerper Stefan Borselius een maquette op ware grootte. Dit doet hij in piepschuim, een goedkoop en makkelijk materiaal om te verwerken. 

De laatste stap voor de finale productie is een 3print van het finale ontwerp. Deze 3D-print wordt ook bekleed om het uiteindelijke resultaat te zien. 

Het uiteindelijke resultaat is een aantrekkelijke, comfortabele en in het oog springende loungestoel die in elke omgeving past.

Ontwerper Stefan Borselius: “An easy chair in the Primo range seemed an obvious addition. It incorporates the range’s soft, rounded, body-friendly shapes, contrasted with distinct stitching, lines and angles. Solid materials, the specially-moulded cruciform foot in recycled aluminium and a high degree of comfort when seated makes it a classical but contemporary chair that will last. A chair for working, chatting and relaxing in.”

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Onze partners