Print Acoustics-panelen schenken notariskantoor serene sfeer

Een notaris is vaak gebaat bij een serene werkruimte. In dit geval was daar geen sprake van. Een koel en neutraal notariskantoor dat grossierde in onrust en storende geluiden was het werkterrein van interieurarchitect Filip Vanryckeghem. Gij ging er aan de slag met de Print Acoustics-panelen van Triplaco. Naar verluidt is er nu geen nagalm meer waarneembaar.

Het hoofdbureau van het notariskantoor was een eerder koele en neutrale ruimte. De talrijk aanwezige deuren zorgden voor een onrustige sfeer en de aanwezigheid van harde materialen veroorzaakte storende geluidsresonanties. Om die problemen te verhelpen opteerde interieurarchitect Filip Vanryckeghem voor één ruim en neutraal wandbeeld waarbij de drie binnendeuren optimaal geminimaliseerd werden. De storende circulatiewand werd zo bewust getransformeerd tot een blikvanger binnen het notariskantoor.

“Dankzij het eenzijdig materiaalgebruik en de neutrale ritmering van de Print Acoustics® panelen is de aanwezigheid of positie van de 3 binnendeuren nauwelijks merkbaar. We hebben bewust een extra visuele opdeling in de wand, zowel horizontaal als verticaal. Achter ieder vast decorpaneel is er extra absorberende isolatie voorzien tussen het lattenwerk,” vertelt Vanryckeghem.

 

Technische fiche

  • Print Acoustics® panelen type S, zwarte MDF kern afgewerkt met een Abet Laminati Print HPL decor “657 Rovere America” en een Holz oppervlaktestructuur. Op de achterzijde van de panelen is er een akoestisch dempend glasvlies voorzien. 
  • Twee pivoterende deuren (uiterst links en rechts) met een buitenliggend pivot. Centraal is er een blinde draaideur voorzien, aangezien deze inkomdeur van draairichting diende te wijzigen.
  • Maatwerkgrepen in gebronzeerde aluminium.
  • Aangepaste schakelaars Ticino
Deel dit artikel:

Onze partners