Promat lanceert akoestische spuitmortel Soundless

Promat lanceert Soundless, een asbestvrije natte spuitmortel bestemd voor akoestische correctie. Soundless kan worden aangebracht op beton, mortel, onbeschadigd gips, keramiek en een voorbehandelde stalen ondergrond. Door de geluidsabsorberende werking van Soundless kan deze spuitmortel bijdragen tot het akoestisch comfort van een ruimte. Vandaar is Soundless volgens Promat uitermate geschikt voor ruimtes waar geluidcontrole van belang is, gaande van scholen en musea tot feestzalen en restaurants.

Promat lanceert Soundless, een asbestvrije natte spuitmortel bestemd voor akoestische correctie. Soundless kan worden aangebracht op beton, mortel, onbeschadigd gips, keramiek en voorbehandelde stalen ondergrond. Door de geluidsabsorberende werking van Soundless kan deze spuitmortel bijdragen tot het akoestisch comfort van een ruimte. Vandaar is Soundless volgens Promat uitermate geschikt voor ruimtes waar geluidcontrole van belang is, gaande van scholen en musea tot feestzalen en restaurants.

De Soundless spuitmortel is beschikbaar in vier basiskleuren: natuurlijk wit, lichtgrijs, middengrijs of antracietgrijs. Andere kleuren zijn mogelijk op aanvraag.Aanbevelingen voor het aanbrengen van natte spuitmortel

Promat benadrukt enkele richtlijnen die in acht moeten worden genomen voor het correct verspuiten van Soundless.

Ten eerste dient de ondergrond vooraf zorgvuldig te worden gereinigd. Soundless kan ook op hout of spaanplaat worden  aangebracht op voorwaarde dat deze vooraf werden behandeld met een laag ACCRO-TAC. Ook metalen dragers dienen vooraf te worden behandeld met een corrosiewerend middel.

Soundless wordt in lagen van 10 tot 13 mm aangebracht met gespecialiseerde spuitapparatuur van het type G4 of Putzmeister door gekwalificeerd personeel. Een goede ventilatie van de ruimte tijdens het uitdrogen is noodzakelijk om overdreven condensatie op de drager te vermijden, waardoor het product zou kunnen uitlopen. De omgevingstemperatuur en de temperatuur van de ondergrond dienen minimum + 5°C en maximum + 45°C te bedragen.

Verder moet het product worden aangebracht op een droge ondergrond (metselwerk of beton). De uitdrogingsperiode voor een nieuwe ondergrond bedraagt minimum 45 dagen. De nodige bevestigingspunten voor voorzieningen die na het bespuiten worden gemonteerd, dienen vooraf te worden aangebracht en opgevoegd zodat de continuïteit van de drager verzekerd is.
Schokken en trillingen tijdens de bespuiting en de uithardingstijd (d.w.z. tot het product haar mechanische eigenschappen heeft bereikt) moeten worden vermeden. Deze periode is afhankelijk van de aard van het product en dient door de fabrikant te worden aangegeven.
Tenslotte dient de dragende structuur vooraf gecontroleerd te worden of hij het gewicht van de natte spuitpleister kan dragen.


     


 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage