Puntgevelvrije daken doen speels en elegant aan

In Tessenderlo voorzag Eternit een woon- en handelspand van vezelcementleien. Die zorgen voor een mooi contrast met de witte buitenmuur van de supermarkt op de begane grond.

Boven de supermarkt bevinden zich twee bijkomende verdiepingen met acht appartementen en vier dakappartementen die elk over ruime terrassen beschikken. Het op de bovenverdiepingen gerealiseerde en drie meter achteruit geplaatste bouwvolume wordt hierdoor optisch verkleind. De woningen worden langs de van de straatzijde afgewende kant ontsloten via langs buiten geplaatste trappen of een lift. Samengevoegd in twee groepen van zes ontstond verder tussen de woningen een vrije ruimte die als groendak werd aangelegd.

 

Passend in de omgeving

De met de donkere vezelcementleien bedekte daken en nokgevels van de bovenverdieping vormen ten slotte een sterk contrast met de wit bepleisterde buitenmuur van de supermarkt. Met hun puntgevelrijontwerp doen de daken speels en elegant aan en wekken ze de indruk dat het om individuele woningen gaat, waardoor het complex goed in de eigen omgeving past.

Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners