Raar maar Waar: 11 architecturale kattenhuisjes

Raar maar waar: elf architectenbureaus uit Los Angeles hebben huisjes of schuilplaatsen ontworpen voor katten. De unieke huisjes zijn gemaakt voor de jaarlijkse fondsenwervingsactie van Architects for Animals. Ze worden geveild ten voordele van FixNation, een non-profitorganisatie die zwerfkatten in de stad gratis steriliseert.

De architecturale kattenhuisjes zijn erg uiteenlopend. Zo ontwierp Abramson Architects een modulair systeem dat flexibiliteit toelaat in de opbouw van het huisje. Op die manier kunnen de baasjes zelf het aantal en type modules kiezen die het best beantwoorden aan de behoeften van hun kat. Elke module is binnenin bekleed met vilt voor een gezellig interieur. De kleurrijke buitenkant zorgt voor een speelse look.

D3Architecture trok de kaart van hergebruik en maakte een kattenhuis van vintage melkkratten. Sneaky Drawers van rdc is dan weer een verzameling van gestapelde houten lades in een betonnen omhulsel. Meerdere katten kunnen rusten, spelen en rondspringen in en tussen de Sneaky Drawers.

 

Luke SkyWhisker

Stantec ging het wel erg ver weg zoeken, in a galaxy far, far away, en ontwikkelde dit huisje voor Luke SkyWhisker. De vorm refereert naar de Death Star uit de beroemde Star Wars-films.

Nieuwsgierig naar de kattenhuisjes? Bekijk dan de elf foto's hierboven. 

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage