Raindance Select: één knop, drie douchestralen

Uit een onderzoek van Hansgrohe en marketingbureau trnd blijkt dat amper de helft van de Belgen tevreden is met zijn huidige handdouche. De klachten gaan van te harde of zachte stralen en shampoo die niet goed uitspoelt tot een ondergespatte badkamer. Daarom liet Hansgrohe zijn Raindance Select E120 3jet testen door 300 Belgen. Deze handdouche wisselt dankzij de Select-knop met één klik tussen drie soorten stralen.

Onderzoek

 Driehonderd Belgen, waarvan 150 Vlamingen en 150 Walen, testten vier weken lang de Hansgrohe Raindance Select E120 3jet. Vernieuwend aan deze handdouche is de Select-knop die gebruikers in staat stelt om op mechanische manier te schakelen tussen drie soorten douchestralen. Uit het onderzoek blijkt dat 92% van de deelnemers deze methode verkoos boven andere manieren om van straal te veranderen, zoals draaien aan de douchekop. Velen wisselden dan ook af en toe van straal tijdens het douchen. 4% van de deelnemers wisselde nooit van straal. 99% van de deelnemers beantwoordde de vraag of Hansgrohe met de Select-technologie overtuigt dan ook met een ja.

 

Een knop, drie stralen

De Select-knop laat gebruikers kiezen tussen een zachte, verkwikkende of krachtige straal. De favoriete straal van de deelnemers was de RainAir, die 54,4% van de stemmen kreeg. Bij deze straal wordt gebruik gemaakt van de Hansgrohe AirPower-technologie, waarbij lucht vermengd wordt met water, wat voor zachte en volle druppels zorgt. 29,5% koos dan weer voor de Rain, een sterke straal die shampoo uitspoelen vergemakkelijkt. De Whirl, een roterende massagestraal kreeg 16% van de stemmen. De Raindance Select met zijn drie douchestralen kreeg van de deelnemers een 4,5 op 5.

 

Ecologisch douchen

De Raindance Select handdouche brengt niet enkel een stukje wellness in de badkamer, maar houdt ook rekening met het waterverbruik. Een doorsnee handdouche kan tot dertien liter water per minuut verbruiken. De Hansgrohe Rainddance Select verbruikt daarentegen in de EcoSmart versie slechts negen liter per minuut. De richtprijs van de handdouche zonder btw bedraagt €91. Deze EcoSmart- en Select-technologie zijn ook terug te vinden in Hansgrohe's nieuwe Croma-reeks. Het verschil zit in de straalsoorten en het feit dat Croma geen geïntegreerde AirPower technologie bezit. Hansgrohe Croma Select is verkrijgbaar vanaf €48, btw niet inbegrepen.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage