RENOLIT ALKORPLAN roofing products tilt de productie-eenheid van Goimek naar nieuwe hoogten van duurzaamheid en energiezuinigheid

Betere temperatuurscontrole, langere levensduur van de gebruikte materialen, meer comfort voor de werknemers en meer duurzaamheid en energie-efficiëntie voor het bedrijf. Van al deze voordelen kan de coöperatieve onderneming Goimek (onderdeel van de Danobat-groep) vanaf nu genieten dankzij de RENOLIT ALKORPLAN dakproducten en het werk van dakdekker BAK S.Coop.

Partnership voor een groenere toekomst

En dat is niet alles. Bovenop het voordeel van duurzaamheid van de 1,5 mm dikke, cool grijze RENOLIT ALKORPLAN Smart dakbaan draagt de coöperatieve onderneming ook bij aan ecologische duurzaamheid door in te stappen in de Cool³ campagne van RENOLIT ALKORPLAN roofing products.

Met deze Cool³-actie engageert RENOLIT zich samen met partner Treedom om ook in 2024 voor elke 100 m² verkochte RENOLIT ALKORPLAN Bright of Smart dakbanen een boom aan te planten.

duurzaam en energiezuinig dakontwerp

Goimek is gespecialiseerd in de productie van met hoge precisie verwerkte machineonderdelen voor zowel Spaanse als internationale klanten. Voor dergelijke productie moet de binnentemperatuur in het gebouw het hele jaar door op een constante temperatuur gehouden worden. Dat was de aanleiding om het dak van het industriële gebouw in Itziar (Baskenland, Spanje) met een totale oppervlakte van 8.700 m² te renoveren.

Daarnaast zocht het bedrijf een duurzaam materiaal met 20 jaar garantie met het oog op een betere energieprestatie en bijgevolg ook meer duurzaamheid.

Producteigenschappen renolit alkorplan

De keuze viel op de 1,5 mm dikke RENOLIT ALKORPLAN Smart in Cool Grey, een cool colour dakbaan die niet enkel een perfecte waterdichtheid, mechanische weerstand en chemische bestendigheid biedt, maar die ook energiebesparend, milieuvriendelijk, veelzijdig, esthetisch, uv-bestendig en bijgevolg ook duurzamer is. De dakbaan is tot 60% energiezuiniger dan een klassieke, gekleurde dakbaan en ze heeft ook een langere levensduur dan de meeste andere producten op de markt.

“Deze dakbaan is gemaakt van een hoogreflecterend materiaal, waardoor de temperatuur van het dakoppervlak minder hoog oploopt en ook de binnentemperatuur van het gebouw daalt”, verduidelijkt Alejandro Baleztena Echeverria, Managing Director van BAK S.Coop.

“De RENOLIT ALKORPLAN kunststof dakbaan biedt ons niet alleen een perfecte waterdichtheid maar maakt het ons ook mogelijk om de temperatuur in het gebouw het hele jaar door onder controle te houden. Dankzij deze dakbaan zijn we ook energiezuiniger en kunnen we onze arbeiders een hoger comfort en welzijn bieden”, zo voegt Mikel Irureta Iturrino, Environmental Health and Safety Manager bij Goimek, eraan toe.

langdurige duurzaamheid en ecologische impact

Door te kiezen voor een RENOLIT ALKORPLAN dakbedekking kon Goimek een grote stap voorwaarts zetten naar meer duurzaamheid.

RENOLIT ALKORPLAN roofing products heeft besloten om zijn Cool³ campagne in samenwerking met partner Treedom ook dit jaar verder te zetten. Via deze campagne hebben de klanten van RENOLIT ALKORPLAN roofing products al 3.500 bomen geplant waarmee ze samen 1.138 ton CO2 uit de lucht zullen halen. Dankzij het 1,5 mm dikke RENOLIT ALKORPLAN Smart dak in Cool Grey heeft Goimek een mooie bijdrage geleverd aan duurzaamheid door maar liefst 87 bomen aan te planten, goed voor 30.077 kg CO2-opname.

Bron: RENOLIT ALKORPLAN
Deel dit artikel:
Contacteer RENOLIT ALKORPLAN roofing products
Onze partners