Renovatie op maat met Amerikaanse witte eik

Dat witte eik zich leent voor zowel interieur- als exterieuroplossingen, bewijst een Londens verbouwproject. Een halfopen woning in Church Crescent, een residentiƫle buurt in Noord-Londen, vormde recent een project voor Evonort Architects. Met witte eik creƫerden ze een warme, eigentijdse en heldere look.
Dat witte eik zich leent voor zowel interieur- als exterieuroplossingen, bewijst een Londens verbouwproject. Een halfopen woning in Church Crescent, een residentiële buurt in Noord-Londen, vormde recent een project voor Evonort Architects. Met witte eik creëerden ze een warme, eigentijdse en heldere look.

    


Unieke aanpak

De klant formuleerde drie verzoeken: een aanbouw aan de achterzijde van de woning, die als eetruimte zou fungeren én een verbinding zou maken tussen de hoger gelegen keuken en het tuinterras, een verbouwing van de twee slaapkamers op de eerste verdieping tot één grote slaapkamer en het uitgraven van een gedeelte van de kelder, opdat meer ruimte zou ontstaan en een bijkomende slaapkamer met douche gecreëerd kon worden.

Elke aanbouw vergt een unieke aanpak. Evonort Architects werkte nauw samen met de klant om een moderne look te realiseren. Hierbij moest rekening gehouden worden met de stenen gevel en de ruime tuin. De architecten gingen op zoek naar het juiste materiaal, voor zowel interieur als exterieur, en vonden dit uiteindelijk in de vorm van Amerikaanse witte eik.

Voor de buitenwanden werd geopteerd voor de onbehandelde lichtbruine tinten, die op een natuurlijk wijze zullen verweren en die bovendien een minimum aan onderhoud vereisen.

    


Interieur

Binnen werd gekozen voor een contrast met de buitengevel, in de vorm van afgewerkte en behandelde witte eik. Deze werd toegepast voor zowel trappen en vloer als voor het fijne timmerwerk. Verschillende eigenschappen gaven, voor architect en klant, daarin de doorslag: Amerikaanse witte eik is duurzaam, geschikt voor extern gebruik en beschikbaar in de vooraf bepaalde afmeting 32 mm x 32 mm.

Het doel was om een hedendaagse look te creëren, met aanzienlijke glaspartijen, voor een maximum aan lichtinval. De witte eik zorgt tegelijk voor een extra licht interieur en een mooi contrast met de stenen gevel. Het resultaat is een project, volledig naar wens, voor zowel klant als architect.

    

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage