RENSON en NOVY ontwikkelen geruisloze dampkappen

RENSON, trendsetter op het vlak van ventilatie en zonwering, en NOVY, specialist in keukenventilatie, bundelen hun know-how en stellen een innovatieve reeks dampkappen voor: Odormatic. Volgens beide fabrikanten behoren geur- en lawaaihinder tot het verleden, dankzij deze motorloze dampkappen met geïntegreerd luchtgordijn. Deze wordt aangesloten op de Healthbox II (Compact), de centrale afvoerventilator van het vraaggestuurde ventilatiesysteem C+EVO II van RENSON.
RENSON, trendsetter op het vlak van ventilatie en zonwering, en NOVY, specialist in keukenventilatie, bundelen hun know-how en stellen een innovatieve reeks dampkappen voor: Odormatic. Volgens beide fabrikanten behoren geur- en lawaaihinder tot het verleden, dankzij deze motorloze dampkappen met geïntegreerd luchtgordijn. Deze wordt aangesloten op de Healthbox II (Compact), de centrale afvoerventilator van het vraaggestuurde ventilatiesysteem C+EVO II van RENSON.

Geruisloze samenwerking

De geruisloze Odormatic-dampkappen zorgen voor de efficiënte afvoer van de kooklucht, dankzij een geïntegreerd luchtgordijn en de koppeling met de Healthbox II (Compact). De regelkleppen met geïntegreerde sensoren op de Healthbox II (Compact) bepalen automatisch het extractiedebiet van de dampkap. Als er niet gekookt wordt, wordt dit systeem gebruikt als extractiepunt voor de basisventilatie in de keuken. Daardoor blijft de kwaliteit van de binnenlucht in de keuken steeds optimaal.


“De eerste dampkap ontwikkelde NOVY reeds in 1965. Sindsdien heeft de firma een rijke geschiedenis met heel wat innovatieve en kwalitatieve producten opgebouwd,” zegt Jeroen Geldhof, sales director bij NOVY. “Met deze samenwerking zetten beide fabrikanten een stap naar toelevering van een hoogstaande keukencomponent, geïntegreerd in een woningventilatiesysteem. De gezamenlijke visie en innovatieve aanpak leidde tot de ontwikkeling van de unieke Odormatic-dampkappen.”

Rino Demuelenaere, Hoofd R&D bij RENSON vult aan: “De integratie van het luchtgordijn in de dampkap zorgt ervoor dat geuren en dampen ingesloten worden, waardoor de Healthbox II (Compact) met een laag debiet de kooklucht kan afvoeren. Dit resulteert in een rendement van 80 %, terwijl dampkappen zonder luchtgordijn bij eenzelfde laag debiet slechts een rendement van 30 % halen. Net daarom maken de Odormatic-dampkappen integraal deel uit van het energiebesparende ventilatiesysteem C+EVO II van RENSON.”

    


Verschillende types

De Odormatic-reeks omvat verschillende types – Aquito, Kona en Notus – en zal in de toekomst nog verder uitgebreid worden. RENSON staat in voor de verkoop, distributie en service van deze dampkappen via zijn installateursnetwerk.

Deel dit artikel:
Contacteer Renson
Onze partners