REntgrate : zeg vaarwel tegen single use flooring

© Ntgrate

Ntgrate, Belgisch producent van innovatieve geweven hybride vloer- en wandbekleding
bereikt zero waste met nieuwe, lijmloze installatie.

Circulair en duurzaam denken zit verweven in het ntgrate DNA. Het weven van hun akoestische vloer- en wandebekleding gebeurt in hun BREEAM en LEED gecertificeerde gebouwen.

“Onze vloerbekleding is duurzaam en geschikt voor hergebruik. Met een lijmloze installatie demonteer je zonder beschadiging de vloer en plaats je deze elders terug. Klaar voor een tweede leven.” - Pascal Vantomme, zaakvoerder ntgrate.

Recyclage of hergebruik van vloerbekleding wordt bemoeilijkt door het volvlak verlijmen bij installatie. Het terug wegnemen van de vloer zorgt voor schade aan zowel de dure ondervloer als de vloerbekleding.

Een lijmvrije installatie betekent een andere manier van denken over vloerbekleding: van eenmalig gebruik naar een flexibel ontwerpelement dat meerdere keren kan worden hergebruikt en gerecycled. Zonder schade aan de ondervloer.

Design flexibility

In een snel wijzigende wereld is het nu mogelijk om de vloerbekleding van jouw kantoren, hotel, lobby,... snel te kunnen demonteren en hergebruiken, zonder dure herstelling van ondervloer.

Kom alles te weten over dit product tijdens ARCHITECT@WORK in Kortrijk op 11 en 12 mei. Ntgrate vind je terug op stand 164.

Bron: Ntgrate
Deel dit artikel:
Onze partners