Respectvolle uitbreiding voor Villa Neutelings in Brasschaat

Verscholen in de bossen van Brasschaat staat Villa Neutelings, jaren geleden gebouwd door de inmiddels bekende Nederlandse architect Willem Jan Neutelings voor zijn broer. Vandaag is de woning door de nieuwe eigenaars en ontwerpbureau Stramien op een respectvolle manier van een uitbreiding voorzien.
Verscholen in de bossen van Brasschaat staat Villa Neutelings, jaren geleden gebouwd door de inmiddels bekende Nederlandse architect Willem Jan Neutelings voor zijn broer. Vandaag is de woning door de nieuwe eigenaars en ontwerpbureau Stramien op een respectvolle manier van een uitbreiding voorzien.


    
  

De villa is een vroeg werk van Neutelings, maar toch erg waardevol. De nieuwe eigenaars wilden ze dan ook bewaren, maar tegelijk was er nood aan een meer ruimte voor een medische praktijk. Met deze vraag kwamen de eigenaars bij Stramien aankloppen.
Vanaf het begin was het uitgangspunt: de villa ongemoeid laten en enkel herstellingswerken uitvoeren waar nodig. De praktijkruimte werd in een nieuw, driehoekig volume ondergebracht, dat los staat van de bestaande woning. De twee zijn enkel verbonden via een glazen gang, zodat de villa visueel haar autonomie behoudt. De uitbreiding is volledig bekleed met Cortenstaal om via een ander materiaal aansluiting te zoeken met de bestaande woning, maar tegelijk het nieuwe gedeelte zijn eigenheid te geven.

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners