Restauratie van Puccinigebouw in Brussel

Dewil architecten kreeg de opdracht van Familiehulp vzw voor de restauratie en zware renovatie van een volledig gebouwencomplex in Sint-Joost-ten-Node. Het complex bestaat uit een historisch voorgebouw dat via een overdekte binnenkoer in verbinding staat met een gebouw uit de jaren 1950 in de Poststraat.
Dewil architecten kreeg de opdracht van Familiehulp vzw voor de restauratie en zware renovatie van een volledig gebouwencomplex in Sint-Joost-ten-Node. Het complex bestaat uit een historisch voorgebouw dat via een overdekte binnenkoer in verbinding staat met een gebouw uit de jaren 1950 in de Poststraat.




Het waardevolle hoofdgebouw aan de Koningsstraat werd gebouwd in 1869 door baron Oscar de Mesnil de Volkrange. De bestaande historische neoklassieke decors van de vergaderzalen op de gelijkvloerse verdieping werden volledig intact gerestaureerd. De verdiepingen zijn ingericht als bureauruimte voor de directie, met het nodige oog voor decor.





Gezien de jarenlange leegstand was het gebouw aan dringende restauratie toe. De nieuwe lift werd achter de gerenoveerde trapzaal ingepland, zonder merkbare aanwezigheid in het gerestaureerde historische kader. De weelderig versierde ruimtes werden gerestaureerd volgens de regels van de (oude) kunst. De moderne technieken werden verdoken weggewerkt.





De ventilatie, de verwarming en de verlichting zijn hoogtechnologisch en volgens energiezuinige technieken uitgevoerd. Ook de technische kokers zijn moeilijk te vinden in deze renovatie en restauratie.





Foto's: Georges De Kinder



Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage