Reynaers lanceert eerste digitale productconfigurator

De digitalising in de bouwsector kende in 2017 een doorbraak voor aannemers, architecten, toeleveranciers en fabrikanten, en bereikt nu ook de eindconsument. Reynaers Aluminium lanceert op Batibouw een innoverende productconfigurator. Hiermee kunnen bouwers en verbouwers, net zoals bij de aankoop van een auto, hun keuze voor ramen en deuren volledig aanpassen aan hun behoeften en smaak in een 100% virtuele omgeving.

Deze productconfigurator vergroot en visualiseert tot in de kleinste details de talloze keuzemogelijkheden voor de consument. In een klassieke showroom kan hij een dergelijk vergelijkbaar aanbod nooit zien.

 

Showroom digitaal in beeld

Deze doorbraak brengt de showroom met ongelimiteerde mogelijkheden digitaal in beeld op groot scherm via een computer en is een nieuw keerpunt in de digitalisering van het bouwproces. 
 
Reynaers ontwikkelde eerder al innovatieve ontwikkelde voor procesoptimalisatie voor aluminium schrijnwerkers, en voor de ondersteuning van architecten bij het ontwerp en de visualisatie van hun bouwprojecten. 

 

Op maat van het project
 
De innovatie van Reynaers is een primeur voor de sector van het aluminium buitenschrijnwerk. Alle raam- deur- en schuifraamsystemen worden voortaan gesimuleerd in alle designvarianten en kleuren. Zo ervaren bouwers en verbouwers vooraf het uitzicht van de ramen en deuren op maat van hun project, hun voorkeuren en hun wensen. 

Deze virtuele toepassing heeft een belangrijke architecturale meerwaarde voor (ver)bouwers die nu veel concreter zien wat de impact is van hun keuze van ramen en deuren op het uitzicht en de stijl van hun woning. Dankzij de configurator kunnen zij alle opties overwegen, evalueren en verfijnen. De virtuele productconfigurator biedt zo mogelijkheden die men onmogelijk kan evenaren in een klassieke showroom. 
 
 

Digitalisering voor slimme ramen en deuren 

Raam- en deursystemen, zonwering en ventilatietechnieken met elkaar laten communiceren tilt het leefcomfort en gebruiksgemak van de bewoners naar een hoger niveau. De intrede van de digitale aansturing van ramen en deuren verhoogt bovendien de toegangscontrole en de veiligheid van de woning.

Voor de realisatie van de ‘slimme woning’ slaat Reynaers Aluminium de handen in elkaar met Niko en andere toonaangevende spelers in de bouwsector.  Ook de nieuwste ‘slimme’ ramen en deuren van Reynaers Aluminium staan op de Reynaers-stand op Batibouw 2018. 

De Reynaers productconfigurator en nieuwste smart home toepassing gaan in première op de Reynaers beursstand 217 in Hal 4 op Batibouw.

Deel dit artikel:

Contacteer Reynaers Aluminium

Onze partners