Reynaers lanceert Masterline 10 ramen voor passiefbouw

De innovatieve uitbreiding van het Masterline gamma van Reynaers Aluminium combineert extreme thermische eigenschappen met een minimale aanzicht-breedte van het profiel. Hierdoor passen de hoog isolerende Masterline 10 raamprofielen voor passiefbouw perfect in een hedendaags architecturaal design. Masterline 10 werd gelanceerd op de beurs Polycloe.

De reeks Masterline 10 werd specifiek ontwikkeld voor passiefbouw. Masterline 10 is een uitbreiding op het Masterline gamma dat in 2016 gelanceerd werd.

De nieuwe reeks wordt grotendeels opgebouwd uit dezelfde profielen en accessoires waardoor het aantal nieuwe componenten beperkt blijft en het aantal designvarianten en hun toepassingsgebied enorm groot is. Masterline 10 is beschikbaar in 3 designvarianten, ‘Functioneel’-strak, ‘Renaissance’-klassiek en ‘Deco’-hedendaags.

 

Hoog isolerende karakter

Het hoog isolerende karakter wordt bekomen door de integratie van nieuwe innovatieve materialen en de opbouw van de thermische onderbreking. Kader-vleugel combinaties halen Uf waardes onder 1.0 W/m²K en op profielniveau dalen deze verder tot minimum 0.76 W/m²K.

De Masterline 10 profielen zijn ontworpen om te voldoen aan de hedendaagse bouwtrends. De profielen laten toe om heel grote glaspartijen te integreren met extreme thermische prestaties en werden getest op de hoogste inbraakwerendheid.

Door het enorm brede aanbod is MasterLine 10 zowel geschikt voor woning- en appartementsbouw als voor publieke gebouwen waar het intensieve gebruik om een robuust en betrouwbaar systeem vraagt.

Aanzienlijke verbetering productietijden
Optimalisatie zet zich eveneens door in de productie van de aluminium systemen. Op Polyclose wordt ReynaFlow voorgesteld. Reynaflow biedt aluminium schrijnwerkers een intelligent systeem voor het beheer van de workflow en optimalisatie van de productieprocessen. Met deze tool voor smart manufacturing introduceert Reynaers Aluminium industry 4.0 in het productieproces van aluminium ramen en deuren.

Met Reynaflow wordt het hele productieproces digitaal gelinkt. De voorbereiding, het zagen en bewerken, de montage en de afwerking worden in de paperless flow opgenomen. Dit zorgt voor een betere integratie van de productiefuncties, waarbij elke fase in realtime wordt bewaakt. Het resultaat is een aanzienlijke verbetering van de productietijd.

Bron: Reynaers Aluminium

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage