Rockfon CleanSpace: veilige interieurs die voldoen aan strenge hygiëne-eisen

In een tijd waarin hygiëne en sanitaire voorzieningen steeds meer aandacht krijgen, is het essentieel om zorgvuldig te kiezen voor materialen die de blootstelling aan ongewenste bacteriën en virussen beperken. Gezien we steeds vaker gedeelde ruimtes gebruiken en dichter bij elkaar leven, groeit het belang van een veilige en gezonde leefomgeving. Om tegemoet te komen aan de toenemende behoefte aan veilige en steriele omgevingen ontwikkelde Rockfon® het CleanSpace™ assortiment.

Het CleanSpace assortiment werd in 2022 geïntroduceerd om het hygiëne aanbod te consolideren, daarmee te vereenvoudigen en gelijktijdig te voldoen aan de strenge hygiëne-eisen van vandaag de dag. Met CleanSpace-producten kunnen interieurs zo worden ingericht dat ze niet alleen de gezondheid en het welzijn van de gebruikers bevorderen, maar ook een gevoel van comfort en veiligheid bieden.

Ondertussen telt het gamma vijf verschillende akoestische plafondtegels, die een evenwicht bezitten tussen akoestisch comfort, reinigbaarheid en weerstand tegen groei van bacteriën en micro-organismen.

Rockfon CleanSpace Essential

De Rockfon CleanSpace Essential plafondtegel biedt een aantrekkelijke en budgetvriendelijke optie voor diverse ruimtes. Deze tegels zijn voorzichtig schoon te maken en voldoen aan de ISO klasse 4, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen.

Rockfon CleanSpace Pro

De Rockfon CleanSpace Pro is een reinigbare plafondtegel met uitstekende akoestische eigenschappen. Ideaal voor praktische en industriële ruimtes die aan hoge hygiënische standaarden moeten voldoen. Deze tegels zijn duurzaam, weerstaan diverse reinigingsmethoden en zijn zowel ISO klasse 4 als HACCP gecertificeerd.

Rockfon CleanSpace Pure

Voor ruimtes met strenge schoonmaakvereisten biedt de Rockfon CleanSpace Pure een diepmatte, helder witte oplossing met goede akoestische prestaties. Deze tegels zijn langdurig bestand tegen verschillende reinigings- en desinfectiemethoden en zijn ISO klasse 3 gecertificeerd.

Rockfon CleanSpace Air

De Rockfon CleanSpace Air plafondtegel is speciaal ontworpen voor cleanrooms en andere luchtdichte omgevingen waar strenge reinigingseisen gelden. Met verbeterde duurzaamheid en chemische bestendigheid zijn deze tegels ISO klasse 3 gecertificeerd en bieden ze een langdurige oplossing.

Rockfon CleanSpace Block

Specifiek ontworpen voor risicovolle, met luchtdruk gecontroleerde omgevingen zoals cleanrooms en laboratoria, voldoet de Rockfon CleanSpace Block aan de allerhoogste eisen. Deze tegels zijn ISO klasse 2 gecertificeerd en bieden optimale hygiënische bescherming.

Akoestisch comfort zonder compromis

De CleanSpace plafondoplossingen zijn gemaakt van rotswol, een natuurlijk geluidsabsorberend materiaal dat akoestisch comfort biedt. Rockfon ontwierp deze producten om rustige, gezonde ruimtes te creëren waar mensen zich beter kunnen concentreren en sneller kunnen herstellen. Dit maakt ze ideaal voor omgevingen waar zowel rust als hygiëne prioriteit hebben, zoals ziekenhuizen en scholen.

Eenvoudig te onderhouden en schoon te maken

Of het nu gaat om dagelijkse onderhoud of grondige schoonmaak, de rotswoltegels van Rockfon zijn ontworpen om de benodigde schoonmaaktijd en -kosten tot een minimum te beperken. Deze tegels kunnen eenvoudig met een stofzuiger met een zachte borstel gereinigd worden.

In ziekenhuizen, eetgelegenheden, kleedkamers en andere ruimtes waar infectiebestrijding een prioriteit is, maken de vochtafstotende oppervlakken van CleanSpace™ het mogelijk om ze schoon te maken met water, ontsmettingsmiddelen of zelfs UVC- en Ozon-methoden.

Vochtbestendigheid en duurzaamheid

Dankzij de hydrofobe eigenschappen van rotswol hebben de plafondtegels uit het Rockfon CleanSpace™ assortiment een vochtbestendig karakter, en zijn ze bestand tegen doorzakken. Zelfs in constant vochtige omgevingen zoals keukens of toiletten blijven de tegels stabiel, zelfs bij 100% relatieve luchtvochtigheid en temperaturen van 0 tot 40 Cº.

Voorkomen van schimmel en meeldauw

Bij de bouw van een gebouw is het kiezen van de juiste materialen essentieel om de verspreiding van bacteriën en infecties te helpen beperken. Deze plafondtegels vereisen geen fungiciden of antimicrobiële middelen om schimmel, meeldauw of bacteriegroei te voorkomen. De tegels zijn gemaakt van rotswol en bieden geen voedingsbodem voor schadelijke micro-organismen. Dit maakt Rockfon CleanSpace ideaal voor het creëren van hygiënische omgevingen zonder in te boeten aan esthetisch design.

Bron: Rockfon
Deel dit artikel:
Contacteer Rockfon (ROCKWOOL)
Onze partners