Rockfon ontwikkelt absorberende VertiQ wandpanelen

Rockfon biedt een uitgebreid gamma akoestische oplossingen en voegt daar nu ook VertiQ aan toe. Rockfon VertiQ is een nieuw concept in absorberende wandpanelen, ontworpen voor gebruik in scholen, sportruimtes en kantoren, dat akoestische eigenschappen met een aantrekkelijke vormgeving combineert.
Rockfon biedt een uitgebreid gamma akoestische oplossingen, zoals geluidsabsorberende en –isolerende plafondpanelen, geluidsabsorberende wandpanelen, baffles en eilanden, en voegt daar nu ook VertiQ aan toe. Rockfon VertiQ is een nieuw concept in absorberende wandpanelen, ontworpen voor gebruik in scholen, sportruimtes en kantoren, dat akoestische eigenschappen met een aantrekkelijke vormgeving combineert. 

Hoogste geluidsabsorptie

Het wandpaneel VertiQ absorbeert geluid in hoge mate (αw = 1,00), wat de ruimteakoestiek bevordert en leidt tot minder geluidsweerkaatsing en lagere geluidsdrukniveaus. Bovendien is het geweven oppervlak van VertiQ speciaal ontwikkeld voor de hoogste stootvastheid (in combinatie met verstevigde HAT (Omega) profielen), waardoor deze panelen zelfs bestand zijn tegen de impact van pucks en volleyballen in sportcentra. Daarnaast voldoet VertiQ aan brandreactie-klasse A2-s1 dO conform EN13501.
Flexibele installatie

VertiQ laat zich flexibel plaatsen, de breedte of hoogte van de wand speelt geen rol. Dit is vooral een groot pluspunt voor gebruik in scholen, recreatie- en sportcentra, maar ook in kantoren, waar bijvoorbeeld een verlaagd plafond niet mogelijk is in geval van toepassing van betonkernactivering.
Het systeem biedt de nodige stevigheid en veiligheid en kan gemakkelijk worden gedemonteerd met behulp van speciaal ontworpen demontagegereedschap. 

Hoge schokvastheid

VertiQ wandpanelen zijn gemaakt uit steenwol en zijn voorzien van een geweven structuur aan de voorzijde en een glasvlies aan de achterzijde, wat voor een enorm hoge stootvastheid zorgt. De randen zijn recht en niet geverfd. Voor eenvisuele integratie zijn de panelen verkrijgbaar in twee kleuren – wit en donkergrijs. Voor een optimale vormgevingsvrijheid zijn er twee mogelijkheden: Systeem T voor directe bevestiging tegen de wand d.m.v. standaard T-profielen en Systeem HAT met Omega rand-en tussenprofielen voor een optimale stootvastheid. Deze laatste is uitermate geschikt voor ruimtes met extreme belasting zoals sporthallen.
Creatieve vormgevingsmogelijkheden

“VertiQ is niet zomaar een wandpaneel, het is een esthetische en praktische oplossing op het gebied van stootvastheid en geluidsabsorptie," legt Dominique Goven, marketing manager Rockfon Benelux uit. “VertiQ zorgt voor een veilige en gezonde binnenomgeving, waardoor het geschikt is voor gebruik in sporthallen. Het biedt ook een akoestische oplossing in geval van betonkernactivering. Bovendien is het product eenvoudig te reinigen en mede daardoor duurzaam in gebruik.”

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage