Rondleiding in duurzaam kantoorgebouw door Denc!-studio, EcoPuur en Protect

Architect Bart Cobbaert van denc!-studio en bouwheer Wannes Wylin van EcoPuur laten u op donderdag 21 mei 2015 kennis maken met de realisatie van een duurzaam kantoorgebouw. Dan bieden zij in samenwerking met bouwverzekeraar Protect namelijk een rondleiding aan in het nieuwe gebouw van EcoPuur, gevolgd door een barbecue in de tuin van dit duurzame project.

Gedeeltelijke aansprakelijkheid

Het hoeft niet altijd over aansprakelijkheid of verzekeringen te gaan, dacht architect Bart Cobbaert van denc!-studio. Toch krijgen architecten jammer genoeg maar al te vaak met deze begrippen te maken. Daarom begint de thema-avond desondanks met een erg bondige uiteenzetting van Thijs Van Grimbergen, commercieel verantwoordelijke bij Protect, over “Uw beroepsaansprakelijkheid als architect in een notendop”. Hierop volgt dan de rondleiding door Bart Cobbaert en Wannes Wylin in het gebouw van EcoPuur, die samen met Protect de avond afsluiten met een barbecue in de tuin.

 

EcoPuur als adviseur en installateur

Een samenwerking tussen EcoPuur en denc!-studio kon niet anders dan een hyperduurzaam gebouw opleveren. EcoPuur is namelijk als energie-aannemer gespecialiseerd in duurzame energietechnieken. Het bedrijf wil de architecten waarmee het samenwerkt zoveel mogelijk van energiebekommernissen ontlasten. Dat doet het door zowel te adviseren als de installatie voor zijn rekening te nemen. Ook in het geval van zijn eigen kantoor heeft EcoPuur dus uiteraard het energieplan zelf ontworpen, uitgevoerd en opgevolgd.

 

Dynamiek van het windveld

Denc!-studio profileerde zich reeds van bij haar oprichting als een leergierige vernieuwer. De architecten willen zich niet richten op een ‘windstille’ kern maar eerder op de dynamiek van het ‘windveld’. De ontwerpers zien de extra randvoorwaarden voor duurzaam bouwen niet als een beperking, maar als nieuwe logica van het ontwerpproces en als aanknopingspunt voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Denc!-studio is ondertussen uitgegroeid tot een middelgroot kantoor. 

 

Praktisch:

Wanneer?
Donderdag 21 mei 2015 vanaf 18u

Waar?
EcoPuur
Ter Mote 9
9850 Nevele

Voor wie?
Startende architecten of laatstejaarsstudenten architectuur

Deel dit artikel:

Onze partners