Sapa Building System stelt innovaties voor op Batibouw

Op Batibouw toont Sapa Building System haar innovatieve aluminium profielsystemen die passen bij elke bouwstijl. Ontdek ze allemaal in paleis 4, stand 4313.

De aanzichtbreedte van de middenstijl bepaalt het globale uitzicht van het schuifraam. Hoe breder de middenstijl, hoe zwaarder het schuifraam. In de woningbouw zwaait ‘minimalistisch denken’ al geruime tijd de plak. Bij de nieuwe ontwikkelingen speelt Sapa Building System dan ook gretig in op deze trend. Zo stelt Sapa Building System op Batibouw het hoogwaardig aluminium schuifraam Confort Smartline voor - dat dankzij een versmalde aanzichtbreedte van minder dan 50 mm - het smalste schuifraam in zijn soort is. Confort Smartline voldoet bovendien aan de strenge EPB-regelgeving waarbij de isolatiewaarde van het raam (Uw) lager dient te zijn dan 1.5 W/m²K . Confort Smartline heeft een bouwdiepte van 160 mm en is beschikbaar in mono, duo- of tri-rail, vast-schuif-vast, en 4-slag. Het maximale vleugelgewicht bedraagt 300 kg  voor hefschuiframen, en 250 kg voor schuiframen. Confort Smartline is voortaan ook in een rustieke uitvoering beschikbaar zodat het perfect aansluit bij een landelijke stijl.

 

Minimalistisch design

Het minimalistische schuifraam Artline XL van Sapa Building System is een ‘state of the art’ schuifraam met zeer slanke raamprofielen. Het aanzicht ter hoogte van de middenstijl bedraagt slechts 26 mm. Grote glaspartijen die voor maximale lichtinval zorgen zijn perfect mogelijk. Het schuifraam is uitermate geschikt voor grote glazen (schuif)wanden, tot een hoogte van maar liefst 3,5 meter.
Artline XL-schuiframen met grote afmetingen en vleugelgewichten kunnen dankzij een ingebouwde motor probleemloos geopend worden. Sapa Building System biedt twee mogelijkheden aan: De motor opent het raam tot 15 cm, daarna dient het raam verder manueel geopend te worden; of de motor opent het raam volledig. Beide opties worden voor elke configuratie aangeboden, ook voor een open hoek oplossing. De motor wordt ingebouwd in de bovenregel van het schuifraam en is eenvoudig met een knop te bedienen of zelfs met een smartphone.

 

Een perfecte steel-look met aluminium
Ook voor wie een landelijke stijl verkiest, heeft Sapa Building System een gepaste oplossing. Avantis 70 Ligna en Avantis 70 Ligna Industrial zijn, met een uiterst slanke aanzichtbreedte en hoge thermische isolatie, een passend alternatief voor stalen ramen. Bij renovaties zijn de slanke Ligna-profielen nauwelijks te onderscheiden van de oorspronkelijke stalen ramen, waardoor het architectuurbeeld intact blijft.

 

Future proof
In het kader van de EPB-regelgeving heeft Sapa Building System haar innovatieve Avantis 95-reeks verder ontwikkeld om zo te voldoen aan de steeds strenger wordende EPB-eisen. Het resultaat: Avantis 95 Basic. Dit hoogwaardig aluminium systeem is absoluut future proof want in combinatie met dubbel glas (Ug = 1.0) voldoet het Avantis  95 Basic-raam nu al aan de eisen voor 2017. Daarenboven kan het raam naderhand probleemloos geüpgraded worden door op termijn het dubbel glas te vervangen door triple glas, en dit zonder de raamprofielen te vervangen. Als dat geen slimme keuze is voor de toekomst.

 

Nearly Zero Energy Buildings

Voor woningen die heel energiezuinig en duurzaam zijn, heeft Sapa Building System een zeer performante oplossing: Avantis 95 SI. Dit innovatieve aluminium profielsysteem haalt reeds een Uw-waarde van 1.3 W/m²K met standaard dubbel glas (Ug = 1,0).

Confort 160 mono-rail hefschuif met MINERGIE label is de ultieme oplossing voor milieubewuste bouwheren. Confort 160 is het eerste aluminium schuifraam in zijn catégorie die dit label behaalt in het standaardgamma.

Bron: SAPA

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage