Sapa stelt schrijnwerkoplossingen voor gevels, deuren en ramen voor

Sapa, de marktleider in aluminium sluit- en schrijnwerksystemen voor ramen, deuren en gevels, zal aanwezig zijn op Batibouw. Naast de “Spiegelpaleis”-stand kunnen bezoekers ook nieuwe oplossingen ontdekken die voldoen aan de isolatievoorschriften. 

 

Gloednieuw schuifraam

Het merk stelt de “Confort Smartline” voor, het gloednieuwe schuifraam uit hoogwaardig aluminium. Met het “Confort Smartline”-aanbod kunnen bouwprofessionals eenvoudiger monteren en kunnen werfleiders tijd besparen en hun bouwprocessen optimaliseren. Het hefmechanisme kan namelijk elementen tot 330 kg dragen, terwijl dat bij een schuifraam 250 kg is. 

Dankzij het innovatieve design voldoet het “Confort Smartline”-schuifraam aan het bouwreglement dat bepaalt dat de isolatiewaarde minder dan 1,5 W/m2K moet zijn. Het “Confort Smartline”-raam heeft ook een luchtdichtheid volgens EN12207-categorie 4. 

 

Harmonie tussen landelijk en industrieel 

Daarnaast wil Sapa het “Ligna”- ramenassortiment onder de aandacht brengen. Dankzij de referenties “Avantis 70 Ligna”, “Avantis 70 Ligna Industrial” en “Avantis 70 Ligna vlak”, wordt het mogelijk om harmonie te creëren tussen een landelijke of industriële bouwstijl. Verder zijn de “Ligna”-ramen bruikbaar voor zowel renovaties als nieuwbouw. 

Dankzij het innovatieve systeem van aluminium profielen van “Avantis 95SI”, kunnen deze ramen een Uw-waarde van 1,3 W/ m2K behalen met de standaard dubbele beglazing (Ug = 1,0). De oplossing “Avantis 95 paneeldeur” heeft een constructie- en inbouwdiepte van 95 mm. 

De dikte van het deurpaneel zelf is 90 mm. In dit systeem is de EN12207-luchtdichtheidsklasse 4 en de EN12210-windbestdendigheidsklasse C4. Het geheel heeft een optimaal veiligheids- en weerstandssysteem tegen breuken. 

 

Milieu-impact verminderen

Omdat de oplossing “Confort 160” de milieu-impact kan verminderen, heeft het het Zwitserse MINERGIE-label gekregen. Dit aluminium schuifraam heeft een constructiediepte van 160 mm en een maximale beglazingsdikte van 53 mm. “Confort 160” heeft ook een efficiënte thermische onderbreking. 

 

Virtual reality

Bovendien krijgen de bezoekers van de “Spiegelpaleis”-stand ook de mogelijkheid om al deze verschillende opties in virtual reality te ontdekken. Architecten kunnen zichzelf laten onderdompelen in het Sapa-universum met behulp van een virtual reality-bril. 

Sapa is op Batibouw te vinden bij stand 4317, paleis 4. 

Bron: Sapa

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage