Schat van informatie voor architecten vrij beschikbaar op online platform

Architecten weten wat ze willen. Ze hebben een drukke agenda en verwachten alle essentiële informatie op één plaats. Om hen tegemoet te komen investeerde Schüco in het online platvorm Mijn Werkplek. Uniek aan dit platform is dat men er alle info vindt die niet op de gewone website staat, maar wel een absolute meerwaarde biedt. Denk bijvoorbeeld aan gedetailleerde technische info, bestekteksten, BIM-objecten en CAD gegevens. 

Uitgebreide technische info 

Wie zich registreert op het platform krijgt meteen toegang tot deze nuttige documenten, die gelinkt worden naar het Schüco DocuCenter. De informatie is logisch opgedeeld volgens de vier fases van een project: design, ontwerp, aanbesteding en project management. Opvallende elementen zijn de BIM-objecten en de uitgebreide CAD bibliotheek, waar men de mogelijkheid heeft om AutoCAD tekeningen te downloaden. 

Wie op zoek is naar productinfo kan eenvoudig verschillende producten als favoriet opslaan, of in één klik meer details over bepaalde systeemreeksen opzoeken. Via de Schüco Partner Tool kan men zelfs simulaties maken voor zonwering, akoestische meting, statische voorcalculatie of de berekening van U-waardes. 

 

De grootste innovaties 

Ook wie op zoek is naar de grootste technische innovaties kan sinds kort op Mijn Werkplek terecht. De annulatie van enkele grotere beurzen – waaronder BAU München, traditioneel het forum voor grote aankondigingen – bracht een en ander in een stroomversnelling.  

Schüco lanceerde daarom de online Innovation Now campagne, die als een digitale vervanging voor een grote beurs als BAU kan worden gezien. Alle digitale nieuwigheden zijn er te ontdekken, maar ook de product highlights, voorgesteld via een indrukwekkende virtuele rondleiding. Innovation Now focust op drie onderwerpen die de bouw in de komende jaren zullen bepalen: gezond bouwen, slim bouwen en veilig bouwen. Eind juni 2021 komt het thema Smart Building online. 

Bron: Schüco
Deel dit artikel:
Onze partners