Schelde-eiland Oudenaarde wint 25 e-peilpunten door ventilatiesysteem

Op een steenworp van het centrum van Oudenaarde wordt momenteel het woonproject Schelde-eiland opgetrokken. Het is een aaneenschakeling van unieke residenties bestaande uit één, twee of drie slaapkamers. POLO Architects stond in voor het ontwerp, Interbuild voor de bouw. Er worden maar liefst honderd Sentinel Kinetic Advance 250S-units geïnstalleerd. Door voor dergelijk ventilatiesysteem te kiezen wint men tot 25 e-peilpunten.

Een groot voordeel dat zich uitstekend leent voor dergelijke projecten is dat de Sentinel Kinetic Advance zeer makkelijk in te stellen is. De instellingen van de ene unit kunnen via USB worden gekopieerd en doorgegeven naar het andere toestel in een gelijkaardig appartement.

Nadien kunnen kleine aanpassingen worden aangebracht op het toestel zelf, maar ook via de smartphone kan u deze unit inregelen. Dit is mogelijk dankzij de WiFi controller en de gratis 'Vent-Axia Connect' App.

 

Kleine ruimtes

De Sentinel Kinetic Advance units zijn ontworpen om in kleinere ruimtes te passen. Alle onderdelen van de unit zijn toegankelijk door het voorpaneel weg te halen. De spiegeling (rechtse of linkse uitvoering) van de unit gebeurt digitaal, het is dus niet meer nodig om de unit te ontmantelen.

 

Uniflexplus+

Om het helemaal compact te houden werd tevens gewerkt met het flexibele luchtkanalensysteem Uniflexplus+. Deze slangen en de componenten kunnen zowel in de isolatielaag als in het beton worden weggewerkt. Een correct werkend systeem en een luchtdichtheidsklasse D worden bekomen door een juiste montage en het gebruik van de originele luchtkanalen en hun hulpstukken.

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners