SCHELL-oplossingen voor zwembadgebouw

Bij de sanitaire uitrusting van het nieuwe gebouw kozen de exploitanten van het zwembad in Dieburg voor producten van SCHELL. Hun streefdoel: de vermenigvuldiging van legionella doeltreffend voorkomen en voor de bezoekers van het zwembad en hygiënisch gebruik mogelijk maken.

Uitdaging

Door het wisselende bezoekersaantal moest bij de sanitaire uitrusting van het zwembad gezocht worden naar oplossingen, die het behoud van de drinkwaterkwaliteit evenals de gebruikers- en drinkwaterhygiëne zo goed mogelijk ondersteunen – zonder bijkomend personeel en hoge kosten. Bovendien speelden stevigheid, energie-efficiëntie en bedieningscomfort bij de gebruikte producten een cruciale rol. Naast deze doorslaggevende aspecten wilden de exploitanten van het zwembad voldoen aan hun verplichting om de drinkwaterhygiëne op betrouwbare manier te bewijzen.

Oplossing

Dankzij individueel geprogrammeerde, automatisch uitgevoerde stagnatiespoelingen, die in het SCHELL-watermanagementsysteem SWS ingesteld worden, kunnen de exploitanten van het zwembad ervoor zorgen dat het water in de leidingen altijd volledig ververst wordt. De stagnatiespoelingen gebeuren op alle aftappunten van het gebouw. Zo wordt voorkomen dat schadelijke bacteriën, zoals legionella, zich vermenigvuldigen en wordt het behoud van de drinkwaterkwaliteit zo goed mogelijk ondersteund. Dankzij de volledige digitale documentatie van alle belangrijke gegevens voldoen de exploitanten aan de verplichting uit de drinkwaterverordening om op betrouwbare wijze bewijsmateriaal bij te houden.

De stevige, contactloze wastafelkranen en douches met beperkt contact maken een comfortabele bediening mogelijk. Omdat bij wastafelkranen met infraroodsensor het water bovendien alleen stroomt als dat echt nodig is en na een vooraf ingestelde tijd stopt, vermindert het waterverbruik aanzienlijk. Tegelijk dragen contactloze wastafelkranen en douchekranen met beperkt contact bij aan de gebruikershygiëne. Ze beperken het risico op de overdracht van ziektes, aangezien het oppervlak van de kranen niet of bij het uitschakelen na gebruik niet meer aangeraakt moeten worden.

Bron: SCHELL
Deel dit artikel:

Contacteer Schell Belgium

Onze partners