Schréder introduceert Circle Light Label voor een meer circulaire economie en een duurzame stedelijke omgeving

Aangezien steden als gevolg van verstedelijking en klimaatverandering voor grote uitdagingen staan, moeten zij duurzame stedelijke omgevingen bevorderen. Schréder heeft zich altijd gericht op het ontwikkelen van verlichtingsoplossingen die landschappen behouden en verbeteren. De firma maakt altijd gebruik van de nieuwste technologie, om de manier waarop zijn producten worden ontworpen, geproduceerd en geconsumeerd te verbeteren.

Al in de jaren tachtig ontwikkelde Schréder Sealsafe® om reinheid en daarmee fotometrische prestaties in de toekomst te garanderen. Rond de eeuwwisseling werden de miniR® en μR® (microreflector) ontwikkeld om armaturen zoals de Thylia en Nano LED te ontwerpen, die het gebruik van grondstoffen tot een minimum beperken.

Schréder heeft zijn reputatie opgebouwd door zijn oplossingen voortdurend te heroverwegen om de ecologische voetafdruk en die van de klanten te minimaliseren. In deze voortdurende zoektocht om te innoveren en volledig transparant te zijn met zijn klanten, heeft Schréder het Circle Light Label gelanceerd.

 

Circulaire indicator 

Dit label is een circulaire indicator. Het duidt duidelijk producten aan die zijn geoptimaliseerd voor een circulaire economie door middel van 12 objectieve criteria, om meer zichtbaarheid en controle over verantwoorde inkoop te bieden.

Vanaf het begin wordt circulariteit volledig geïntegreerd in het DNA van de Schréder-armaturen. Vanaf de conceptfase houden ontwerprichtlijnen niet alleen rekening met de productie en de milieu-impact van onze armaturen. Ze zullen het verwijderen van componenten vergemakkelijken en de standaardisatie van onderdelen en de scheidbaarheid van materialen verhogen zodra de levensduur is verstreken.

 

"Aangezien steden door verstedelijking en vervuiling voor steeds grotere uitdagingen komen te staan, is verlichting belangrijk om openbare ruimtes te creëren die niet alleen voorzien in onze behoeften, maar ook voor ons plezier - leefbare plekken om te wonen, werken en spelen. Dit label stelt klanten in staat keuzes maken voor een duurzamere toekomst."

Suzon Michel, projectmanager Duurzaamheid bij Schréder

 

IZYLUM, de nieuwste toevoeging aan het functionele assortiment, voldoet volledig aan de criteria van het Circle Light Label. Het kan consequent worden aangepast aan de veranderende behoeften van de stad, het handhaven en verbeteren van de lichtprestaties tot ver in de toekomst. Aan het einde van de langere levensduur kunnen de basiscomponenten worden geüpgraded, hergebruikt of gerecycled.

Dit label is een teken van onze inzet om steden in staat te stellen een circulaire economie te ontwikkelen en tegelijkertijd meer sociaal samenhangende en biodiverse stedelijke omgevingen te creëren.

Bron: Schréder
Deel dit artikel:

Onze partners