Schrijf nu in voor het webinar ‘De evolutie van sandwichpanelen’

Welke trends en ontwikkelingen vinden er plaats op het gebied van sandwichpanelen? Op welke manier dragen deze panelen bij aan de esthetiek van jouw ontwerp? En welke rollen zijn er weggelegd voor bouwteams én sandwichpanelen in een circulaire bouwsector? Deze en andere vragen worden beantwoord in het webinar ‘De evolutie van sandwichpanelen’ dat je gratis kan volgen op woensdag 3 mei van 11.00u tot 11.40u. Inschrijven doe je hier.

Het sandwichpaneel is al jaar en dag een populaire oplossing om daken en gevels te isoleren en te bekleden. De naam komt voort uit de samenstelling: twee buitenpanelen ‘sandwichen’ de laag met isolerend materiaal. Een isolerende laag die Kingspan Panels continue ontwikkelt om nóg betere thermische prestaties en brandveiligheid te bekomen. Maar wat is de impact van dergelijke ontwikkelingen op de bouwkolom? En wat zijn de aandachtpunten bij ontwerpen en bouwen met sandwichpanelen, zodat zowel installateurs als architecten er voordeel uit halen?

 

EXPERTENPANEL

Deze en andere vragen worden door Rik Neven, zaakvoerder van Palindroom en Architectura, voorgeschoteld aan een panel van experts. Thomas Haegeman (IRS-Haegeman), Jeroen de Guijl (USP Marketing Consultancy), Robin den Dekker (Kingspan) en Gunter Vandervoort (Kingspan) gaat tijdens dit webinar dieper in op de laatste ontwikkelingen inzake sandwichpanelen.

 

UITVOERIG ONDERZOEK

Om het innovatieve isolatieproduct QuadCore op gepaste wijze op de markt te introduceren, liet Kingspan een uitgebreid marktonderzoek uitvoeren door USP Marketing Consultancy. “We wilden immers niet zomaar een product in de markt zetten”, klinkt het bij Kingspan. “We wilden we kijken hoe ons product architecten en aannemers kan helpen om een zo goed mogelijk gebouw neer te zetten.” Wat is er belangrijk voor de verschillende partijen in de bouwketen en op welke manier kan een Kingspan-paneel tegemoet komen aan hun noden? Jeroen de Guijl van USP Marketing Consultancy gaat dieper in op de resultaten tijdens het webinar.

 

DE KWALITEIT VAN ISOLATIEMATERIAAL

Met QuadCore brengt Kingspan een vooruitstrevend hardschuim isolatiemateriaal op de markt. De isolatiekern heeft een kleinere, gesloten celstructuur wat resulteert in betere isolatiewaarden, een lagere bijdrage aan milieukosten én een grotere overspanning met dunnere panelen.

Helaas bestaat er nog heel wat verwarring rond de termen ‘isolatiediktes’ en isolatiewaardes’. Vaak wordtde isolatiewaarde geassocieerd met de dikte van de isolatielaag., terwijl de isolatiewaarde vooral bepaald wordt de kwaliteit van het isolatiemateriaal. En laat dat net een sterk punt zijn van QuadCore: met minder volume kan je dezelfde isolatiewaarde behalen als traditionele alternatieven.

 

CIRCULAIR EN BRANDVEILIG

Het idee dat steenwol hét onbrandbare isolatiemateriaal bij uitstek is, zit ingebakken in de bouwcultuur. Maar is dat wel zo? QuadCore kan immers heel wat adelbrieven voorleggen op het vlak van brandveiligheid: het product behaalt de hoogst haalbare brandreactieklasse voor hardschuim: B-s1, d0. Bij brand produceren de QuadCore panelen bovendien nauwelijks rook.

Circulair bouwen kent verschillende definities: van hergebruik tot het inzetten van circulaire bouwmaterialen. Maar dat kan je dus ook doen door dunnere panelen te gebruiken om dezelfde thermische prestaties te behalen. De QuadCore panelen zijn dunner, waardoor er 10 procent minder grondstoffen in gebruikt zijn.

 

SANDWICHPANELEN ALS ESTHETISCH OBJECT

Een gebouw met sandwichpanelen wordt nog te vaak geassocieerd met een ‘grijze doos’, terwijl het Kingspan-gamma talloze mogelijkheden biedt van een gewone façade tot een echte designgevel. QuadCore biedt het beste van twee werelden: met een sandwichpaneel is je gevel snel en energie-efficiënt gebouwd, maar je beschikt als architect over een ruime keuze aan profileringen, kleuren, coatingopties en je kan zelfs de designtoer opgaan met verschillende cassetteopties.

 

GRATIS WEBINAR!

Blijf dankzij de experts in dit webinar op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op vlak van sandwichpanelen. Het webinar is gratis te volgen op woensdag 3 mei van 11.00u tot 11.40u , maar je moet je wel hier registeren.

Kan je niet live volgen? Schrijf dan alsnog in, zodat je na afloop van het webinar de terugkijklink ontvangt.

Bron: Kingspan
Deel dit artikel:
Onze partners