Kingspan Facades: circulair gevelcassettesysteem laat brandveiligheid, duurzaamheid én ontwerpvrijheid hand in hand gaan

Geen toegevingen meer op creatief vlak. Als ontwerper heb je met Kingspan Facades een allesomvattende geveloplossing in handen die performantie koppelt aan ontwerpvrijheid. Het flexibele gevelcassettesysteem biedt eindeloze mogelijkheden op vlak van vorm, kleur en patronen en blinkt uit in duurzaamheid, brandveiligheid en montagegemak. De cassettes zijn door het gebruik van schroeven bovendien circulair en laten zich eenvoudig demonteren voor hergebruik.

Met het Facades-assortiment zet Kingspan Panels een grote stap richting een duurzame en circulaire bouwwereld die ontwerpers tegelijkertijd een grote ontwerpflexibiliteit biedt. De aluminium gevelcassettes met een polyester poedercoating laten zich snel en eenvoudig monteren en sluiten naadloos aan op elkaar. De cassettes krijgen pas een coating na productie om snijkanten te voorkomen. Het complete gevelsysteem onderging uitvoerige en grootschalige testen inzake montage, installatie en brandveiligheid, waardoor kwaliteit en veiligheid gegarandeerd zijn.

 

Maximale ontwerpvrijheid

De afmetingen van de gevelcassettes worden projectspecifiek afgesproken, op maat van het ontwerp in kwestie. De poedercoating van de cassettes is verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen met bijpassende gootstukken en accessoires. De glansgraad kan je zelf bepalen, van mat tot hoogglans. Zelfs geperforeerde cassettes met afbeeldingen behoren tot de mogelijkheden. Afhankelijk van het type cassette, Dri-Design of Recessed Fix, kies je voor een blinde bevestiging of een zichtbaar lijnenspel.

 

Snelle én eenvoudige montage

De cassettes worden direct op de QuadCore Karrier-geïsoleerde sandwichpanelen van Kingspan gemonteerd. Een regelstructuur is dus niet nodig wat resulteert in tijdswinst. De cassettes laten zich eenvoudig plaatsen, waarbij de montage lijkt op het stapelen van LEGO-blokjes. De cassettes worden zo geleverd op de werf zodat de plaatser ze 1-op-1 naast het gevelplan kan leggen. Puzzelen is daardoor verleden tijd.

 

Duurzaamheid ten top

De cassettes worden uit aluminium vervaardigt, een circulair materiaal. De montage gebeurt bovendien met schroeven in plaats van popnagels, waardoor de cassettes zich eenvoudig laten demonteren en hergebruiken. Maatwerk per project voorkomt snijafval op de werf én er is geen regelstructuur of lijm nodig voor de bevestiging. De combinatie van aluminium met een poedercoating staat garant voor een lange levensduur. Dankzij de poedercoating is het materiaal krasbestendig en beschikt het over een hogere mechanische weestand.

 

Zelf de kwaliteit van Kingspan Facades ervaren?

Vraag hier een gratis staal aan.

Bron: Kingspan Panels
Deel dit artikel:
Onze partners