Kingspan QuadCore: hardschuim isolatiemateriaal dat excelleert in energie-efficiëntie, thermische prestaties en brandveiligheid

Met QuadCore heeft Kingspan een vooruitstrevend hardschuim isolatiemateriaal met vele voordelen. De isolatiekern heeft een kleinere, gesloten celstructuur wat resulteert in betere isolatiewaarden, een lagere bijdrage aan milieukosten én een grotere overspanning met dunnere panelen.

Energie-efficiëntie, brandveiligheid, toekomstbestendigheid en garantie: dat zijn de vier pijlers waar de ontwikkeling QuadCore op steunt. Hoe zorgt een sandwichpaneel voor een brandwerende kern en biedt het tegelijkertijd de beste isolatiewaarde? Met welke eigenschappen kan zo’n paneel sneller gemonteerd worden en mooier zijn in de afwerking?

 

QuadCore als antwoord

Kingspan ontwikkelde als antwoord op deze vragen QuadCore, een hardschuimisolatie met een kleinere gesloten celstructuur. Dankzij deze celstructuur behaalt het betere isolatiewaarden en zijn grotere overspanningen met dunnere panelen realiseerbaar. De QuadCore sandwichpanelen zijn 10 procent dunner dan de standaard PIR-panelen in de markt.

Omdat met 10 procent dunnere panelen dezelfde isolatiewaarden kunnen worden behaald, zijn de panelen lichter van gewicht. Daarnaast zijn QuadCore AWP gevelpanelen beschikbaar in een werkende breedte van 1100 mm, wat ze 10 procent breder maakt dan standaard PIR-panelen van 1000 mm breed.

Met QuadCore biedt Kingspan architecten heel wat ontwerpvrijheid. Het sandwichpaneel is beschikbaar voor zowel gevel als dak met een ruime keuze aan profileringen, kleuren, coatingsopties en accessoires. Kiezen tussen esthetiek, thermische prestaties of duurzaamheid behoort daardoor tot het verleden. QuadCore bundelt al deze eigenschappen in één product.

 

Energie-efficiënt bouwen

Isoleren blijft de meest voor de hand liggende methode om de energieprestaties van gebouwen te optimaliseren. Door de microcellen met gesloten celstructuur geniet QuadCore een hoge weerstand die zorgt voor een lambda-waarde van 0,0175 W/mK.

QuadCore AWP gevelpanelen kunnen tot 1100 mm breed geleverd worden. Dankzij de extra grote paneelbreedtes kunnen er in minder tijd grotere oppervlaktes geplaatst worden, met dezelfde inspanning. Kortom: tijdswinst. In één paneel zit dus al 10 procent winst vervat tijdens de bouwfase. Maar ook 10 procent minder aansluitingen en naden in de volledige gevel, wat zorgt voor een hogere energie-efficiëntie.

 

Brandveilig bouwen

QuadCore panelen bieden een optimale brandveiligheid, ook in combinatie met PV-systemen. Verschillende QuadCore sandwichpanelen (AWP/RW/CS) zijn FM 4880 en FM 4882 gecertificeerd. Wanneer de isolatie in contact komt met hitte vormt het een beschermende, zelfdovende en verkoolde laag. Daarnaast behaalt het product ook de hoogst haalbare brandreactieklasse voor hardschuim: B-s1, d0. Bij brand produceren de QuadCore panelen bovendien nauwelijks rook.

 

Toekomstbestendig bouwen

Circulair bouwen kent verschillende definities: van hergebruik tot het inzetten van circulaire bouwmaterialen. Maar dat kan je dus ook doen door dunnere panelen te gebruiken om dezelfde thermische prestaties te behalen. De QuadCore panelen zijn dunner, waardoor er 10 procent minder grondstoffen in gebruikt zijn. Dat is op zichzelf al 10 procent circulair omdat we het product niet maken, dus de grondstof niet nodig hebben.

 

Kom alles te weten over QuadCore in een inspirerende brochure die je hier kan downloaden. Wil je zelf de kwaliteit van QuadCore ervaren? Vraag dan via deze weg een sample aan.

Deel dit artikel:
Onze partners