Beter bouwen met QuadCore sandwichpanelen

Isoleren blijft nog steeds de meest voor de hand liggende methode om de energieprestaties van gebouwen te optimaliseren en de energievraag te verlagen. Het is dan ook een eenvoudige en kostenefficiënte oplossing. Aangezien alles start met een goed geïsoleerde gebouwschil ontwikkelde Kingspan QuadCore, een hardschuimisolatie met een kleinere gesloten celstructuur.

In 1977 bracht Kingspan zijn eerste geïsoleerde paneel op de bouwmarkt. Met QuadCore heeft de fabrikant nu een vooruitstrevend hardschuim isolatiemateriaal ontwikkeld met heel wat voordelen. De QuadCore isolatiekern heeft namelijk een kleinere gesloten celstructuur waardoor het betere thermische prestaties oplevert.

 

Duurzaam geïsoleerde bouwschil

Een goed geïsoleerde bouwschil zorgt voor een positieve impact op de energie-efficiëntie van een gebouw. QuadCore bestaat uit microcellen met een gesloten celstructuur. Hierdoor ontstaat er een hoge weerstand die leidt tot een lambda-waarde van 0,0175 W/mK. Dankzij deze waarde behoort het isolatiemateriaal tot de best presenterende isolatiematerialen.

Bovendien behaalt een 90 mm dik QuadCore AWP gevelpaneel dezelfde Rc-waarde als een 100 mm dik PIR-paneel.

  • Standaard PIR-paneel 100 mm: Rc 4,50 – 4,70
  • Kingspan Quadcore AWP 90 mm: Rc 4,75

Met een 10% dunner paneel, minimaal dezelfde isolatieprestaties. Dát levert voordelen op. Naast dat 10% minder grondstoffen nodig zijn, betekent dat meteen 10% minder delving van grondstoffen. Maar ook 10% minder productie en transport en dus ook op termijn 10% minder recycling. Vergeet ook niet dat dunnere panelen om kortere schroeven en om slanker zetwerk vragen. Ook dat raakt aan de basis van circulariteit. Minder grondstoffen gebruiken voor dezelfde prestaties: dat is de grondslag van onze circulaire strategie.

 

Minder luchtverlies

Daarnaast zijn QuadCore AWP gevelpanelen verkrijgbaar in een werkende breedte van 1.100 mm. Ze zijn 10% breder dan standaard PIR-panelen en hebben daardoor 10% minder aansluitingen. Dit zorgt ervoor dat het risico op kieren en naden ook 10% lager ligt, waardoor er ook minder luchtverlies voorkomt. Dankzij de geringe dikte sluiten de panelen eenvoudiger op elkaar aan en ontstaat er een hogere energie-efficiëntie.

Door je gebouwschil in QuadCore-panelen te omhullen heb je minder energie nodig om dezelfde temperatuur te behouden. De gebruiker moet hierdoor minder hard stoken en minder energie verbruiken. Zo bespaar je heel wat op je energiekosten!

 

Sneller bouwen

Dankzij de extra grote paneelbreedtes van 1100 mm kan je in minder tijd grotere oppervlaktes plaatsen, met dezelfde inspanning. Ook het gewicht van de QuadCore AWP gevelpanelen is lager, wat het tillen minder zwaar maakt. Maar ook bedrijven profiteren van deze tijdswinst.

Wie met dezelfde inspanning meer bouwmeters kan maken, is sneller klaar met bouwen. En moet daardoor bepaalde materialen, zoals machines, minder lang huren. Dit zorgt voor een economisch voordeel op vlak van je materialen en arbeiders.

 

QuadCore sample aanvragen

Minder uitdagingen. Meer mogelijkheden. Wij geloven in de kracht van Research & Development en duurzame oplossingen voor de veranderende bouwomgeving. Door samen te werken kunnen we het potentieel van gebouwen ontsluiten voor een betere toekomst.

Jij ook? Ervaar nu zelf de superieure kwaliteit van QuadCore-panelen. Vraag hier vrijblijvend een gratis sample aan van het door jouw gewenste QuadCore-paneel.

Deel dit artikel:

Contacteer Kingspan Geïsoleerde Panelen

Onze partners