Sculp[IT] architecten ontwerpt de apotheek van de toekomst

In opdracht van D&D Pharma realiseerde sculp[IT] architecten TEEK, een nieuwbouwapotheek in Berendrecht die functionaliteit en verfijnde architectuur combineert. De architecten kozen voor een minimaal en strak ontwerp. Het vernieuwende aspect van dit project is dat de stalen profielen van de gevel ook dienst doen als schappendrager en lichtarmatuur.

De apotheek van de toekomst

Veel licht, transparantie en een state-of-the-art apotheekrobot, dat zijn de ingrediënten voor de apotheek van de toekomst. Sculp[IT] architecten koos bij het ontwerp van TEEK voor een gesloten bakstenen formule op een transparante sokkel. Het gelijkvloers werd in twee aan elkaar evenwijdige delen gesplitst, namelijk een verkoopzone en een ruimte voor het personeel. De verkoopzone werd in de lengte gerekt, zodat de producten zo aantrekkelijk mogelijk kunnen worden opgesteld en de klanten er vanzelf aan voorbijkomen. De bovengenoemde state-of-the-art apotheekrobot van Meditech haalt de medicatie op voorschrift en levert die af aan de toog.

 

Minimale architectuur voor een maximale beleving

Het strakke en minimalistische ontwerp zorgt ervoor dat de producten in het middelpunt van de belangstelling staan. De stalen profielen van de gevel doen driedubbel dienst als dragende kolommen, leggerdragers en lichtarmaturen. Voor sculp[IT] architecten vormde het eveneens de grootste uitdaging om de massiefbouw te laten dragen op fijne stalen vinnen, zonder enig kruisverband. Zo zijn die dragende stalen vinnen eigenlijk op maat gelaserde raamprofielen waarvan de stabiliteitsfunctie de wanddiktes bepaalde. Het geheel oogt transparant en modern, hedendaags en tijdloos.

Bron: sculp[IT] architecten
Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners