Servaassite resultaat van samenwerking De Gouden Liniaal en Diliën Architecten

DMI Vastgoed koos met de Servaassite, gelegen op de hoek van de Paanhuisstraat en de Sint-Janslaan in het centrum van Diepenbeek, voor de bouw van 44 wooneenheden, 25 appartementen, 4 patiowoningen, 5 terraswoningen en 10 grondgebonden tuinwoningen, allemaal voorzien van een terras en/of tuin. De Gouden Liniaal en Diliƫn Architecten stonden samen in voor het masterplan van de site.
DMI Vastgoed koos met de Servaassite, gelegen op de hoek van de Paanhuisstraat en de Sint-Janslaan in het centrum van Diepenbeek, voor de bouw van 44 wooneenheden waaronder 25 appartementen, 4 patiowoningen, 5 terraswoningen en 10 grondgebonden tuinwoningen, allemaal voorzien van een terras en/of tuin. De Gouden Liniaal en Diliën Architecten stonden samen in voor het masterplan van de site.
De appartementen bevinden zich deels boven een handelsruimte en deels boven een binnenplein. De woningen op hun beurt liggen rond het centrale groene plein. In de ruimte onder het binnenplein is voldoende parkeergelegenheid voor de bewoners.
Wonen&cultuur

Bijzonder aan het Diepenbeekse woonproject is de samensmelting van wonen en cultuur. De 44 woongelegenheden zijn immers gelegen rond het nieuwe cultuurcentrum, pal in het midden van de gemeente. De bewoners hebben hier dus alle mogelijke voorzieningen bij de hand zoals een bibliotheek, die bovendien deel uitmaakt van de Servaassite. Het cultuurcentrum, met vergaderzalen, foyer en literair café, komt op het plein, rond de authentieke theaterzaal.
Krachtige architectuur

Het trechtervormige plein is aan 2 zijden omsloten door woningen en appartementen en opent zich naar het nieuwe cultureel centrum. Het centrale plein vormt een aaneenschakeling van verschillende publieke ruimtes. Een sterk doorwaadbaar groen binnenplein loopt over naar een volledig verhard evenementenplein. Diliën Architecten ontwierp de woningen.
De Gouden Liniaal Architecten werkte het cultureel centrum in detail uit. Diliën Architecten koos voor een ingetogen, moderne, maar tegelijk ook krachtige architectuur die de mix aan woontypes tot een mooi samenhangend geheel verbindt. De woongelegenheden krijgen een hoogwaardige afwerking en de groendaken en materiaalkeuze getuigen van duurzaamheid.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage