De Gouden Liniaal

logo De Gouden Liniaal

De Gouden Liniaal

Bochtlaan 13

3600 Genk

België

De Gouden Liniaal Architecten is een multidisciplinair ontwerpbureau voor architectuur en stedenbouw.

In de benadering van onze opdrachten proberen we vooral een consequente en zelfkritische houding aan te nemen en te handhaven, we zijn niet gebonden aan een typische stijl, stroming of tendens.

Wij voelen ons wel gebonden aan de tijd waarin we leven en de plaats waarop we werken. We proberen het moment en de plek te vatten in het gebouw, eigentijdse en lokale architectuur te maken. Geen tijdloze gebouwen maar gebouwen die de tijd doorstaan.

Ieder idee wordt gelijktijdig ontwikkeld met een idee over ‘het maken’. We voeren steeds een doorgedreven onderzoek naar de constructieve logica, de eigenheid van materialen en de technieken waarmee ze verwerkt kunnen worden.

Om te komen tot een gebouw met een sterke identiteit en een krachtige expressie streven we naar terughoudendheid, concreetheid en een gevoelsmatige aanpak.

We zijn ons bewust van de voortdurend verschuivende maatschappelijke realiteit en aanvaarden de rol die de architect en stedenbouwkundige hierin is toebedeeld.

In tijden waarin de illusie van overvloed en onuitputtelijkheid hardnekkig lijkt te overleven deinzen we terug voor elke vorm van verspilling: van ruimte, energie, grondstoffen en tijd.

[Lees meer] [Lees minder]