Stem mee voor de mooiste architectuurfoto’s van fotowedstrijd Archifocus

Het online stemmen voor de acht overgebleven inzendingen op de shortlist van Archifocus, een wedstrijd voor Belgische architectuurfotografen, is begonnen. Via archifocus.be, facebook en pinterest lopen de stemmen ondertussen binnen. Nog tot donderdag 13 juni 2013 om 12u kun je zelf je favoriete inzending een stem geven of liken, sharen en repinnen!
 Het online stemmen voor de acht overgebleven inzendingen op de shortlist van Archifocus, een wedstrijd voor Belgische architectuurfotografen, is begonnen.Via archifocus.befacebook of pinterest lopen de stemmen ondertussen binnen.  Nog tot donderdag 13 juni 2013 om 12u kun je je favoriete inzending een stem geven of liken, sharen en repinnen!

Daarnaast worden er ook aparte prijzen uitgereikt door de architectenjury, de persjury en de vakjury. De winnaars zullen op 13 juni bekendgemaakt worden tijdens het evenement I am Architect. Archifocus is een organisatie van Architectura.be in samenwerking met het Centrum Duurzaam Bouwen, Xatrax en Assiver.
Stemmen, liken, sharen en repinnen!

Zowel de longlist als de shortlist is te bewonderen op de website www.archifocus.be. Daar kan u ook online uw stem uitbrengen. Op de facebook- en pinterestpagina van architectura vindt u eveneens de inzendingen van de shortlist. Op Facebook hebben we voor elke inzending een apart fotoalbum gemaakt. Een kandidaat steunen doe je door zijn of haar album te liken of te sharen.  Op Pinterest hebben we een bord aangemaakt waarin alle foto’s zitten uit de shortlist. Op pinterest kan je een kandidaat steunen door een van zijn foto’s te repinnen. Om te bepalen wie de publieksprijs wint, worden de online stemmen, de likes op Facebook en de repins op Pinterest samengeteld. Voor elk van de drie categorieën wordt een rangschikking opgesteld en de inzending die het best scoort op de drie rangschikkingen, wordt bekroond met de publieksprijs.

De wedstrijd stond open voor alle Belgische beroepsfotografen. Zij moesten van één bepaald architectuurproject een overzichts- en een detailfoto insturen. Dat leverde 41 kwalitatieve inzendingen op. Een jury bestaande uit 20 vooraanstaande Belgische architecten hebben uit deze longlist 8 combinaties uit geselecteerd. De kandidaten op de shortlist zijn Thomas De Bruyne, Liesbet Goetschalckx, Steven Massart, Yannick Milpas, Johnny Umans, Christoph Van Couteren, Koen Van Damme en Tim Van de Velde. Zij werden gekozen op basis van de scores die aan de kandidaten op de longlist werden toegekend door Lens°Ass architecten, Egide Meertens architectenCRU!, Mertens architecten, De Bouwerij, Cedric Koppers, Alfredo De Gregorio (De Gregorio & Partners), Govaert en Vanhoutte Architects, Christiaan m.j. Stockx, John Bontinck (Bontinck Architecture & Engineering), Jef Van Oevelen Architektenburo, Luc Van Hout (AIM), Buro II & Archi + I, Leo Van Broeck (Bogdan en Van Broeck Architects), Sculp(IT) , Boeckx Architecture & Engineering, VK Architects & Engineers, Nicki Janssens, De Gouden Liniaal Architecten , Jaspers-Eyers Architecten, Gino Debruyne en AWG Architecten.


Prijsuitreiking op I Am Architect 2013

Welke fotografen met deze prijzen zullen gaan lopen, zal bekend gemaakt worden op het evenement I am Architect op 13 juni in Campus Vesta in Ranst. Tijdens dit evenement zullen de foto’s uit de shortlist ook in groot formaat te bewonderen zijn. Behalve de publieksprijs zullen er nog vier andere prijzen uitgereikt worden.


Prijs van de architectenjury

De architectenjury heeft bepaald wie er doorstoot naar de shortlist. Die zelfde jury zal hieruit ook één winnaar kiezen die dus de prijs krijgt van de architectenjury


Prijs van de persjury

Ook een aantal bouw- en architectuurjournalisten zal punten geven op de shortlist en zo bepalen wie de prijs van de persjury wint.


Prijs van de vakjury

De Nederlandse architectuurfotografen van Daph zullen net als vorig jaar bepalen wie de prijs van de vakjury wint.


Ultieme winnaar

Voor elk van bovenstaande prijzen wordt een rangschikking samengesteld. De fotograaf die het best scoort voor deze drie rangschikkingen wordt de ultieme winnaar van Archifocus 2013.
Deel dit artikel:
Onze partners